Mainos

Rähinöihin johtanut 612-marssi lähtee Helsingin Töölöntorilta – torilla saman aikaan myös lastenrieha alpakoiden ja pupujen kera

Isänmaallisille suomalaisille markkinoitu 612-soihtukulkue lähtee itsenäisyyspäivänä liikkeelle Helsingin Töölöntorilta. Paikalla aiotaan järjestää saman päivän aikana myös lastentapahtuma, jota on mainostettu etukäteen muun muassa alpakoilla, pupuilla ja jumppa-diskolla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Soihtukulkueen järjestävän 612.fi-yhdistyksen mukaan kulkue on poliittisesti sitoutumaton. Poliittisten merkkien ja tunnusten esittely on tilaisuudessa kielletty.

Aiempina vuosina tapahtuman yhteydessä on kuitenkin tapahtunut väkivaltaisuuksia. Viime vuonna kulkueen lähtöpaikalla oli joukkotappelu, ja poliisi otti kiinni viisi tilaisuutta häirinnyttä henkilöä.

Edeltävänä vuonna poliisi päätyi ampumaan kulkueen kimppuun pyrkineitä vastamielenosoittajia paineilma-aseella. Kulkue herättää siis melko voimakkaita tunteita. Moni kysyykin, kuinka järkevää on lastentapahtuman järjestäminen kulkueen välittömässä läheisyydessä. 

Helsingin poliisin mukaan toiselle tapahtumista pyritään nyt löytämään uusi sijainti.

– Oletettavasti sinne (Töölöntorille) saapuisi niin paljon väkeä, että ihan helposti se ei hoidu siten, että molemmat osapuolet olisivat samaan aikaan paikalla. Nähtäväksi jää, miten asia hoidetaan, ylikomisario Seppo Kujala sanoo.

Kujalan mukaan tapahtumien järjestäjät neuvottelevat torin käytöstä Helsingin kaupungin kanssa. Jos yhteisymmärrykseen ei päästä, viime kädessä asian ratkaisee poliisi.

– Laissa on yleisten kokoontumisten osalta ensisijaisuussääntö. Joka on aikaisemmin tapahtumastaan ilmoittanut tai perinteisesti paikalla kokoontunut, on etusijalla verrattuna muihin.

Töölöntorin tapauksessa ensimmäisenä tapahtumastaan on ilmoittanut 612-yhdistys. On siis mahdollista, että alpakat ja puput joutuvat siirtymään isänmaallisten tieltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja