Mainos

Lastentapahtuma joutui siirtymään äärijärjestöjen 612-mielenosoituksen tieltä, järjestäjät tyrmistyivät

Suomen 100-vee synttärit -lastentapahtuman järjestäjät vaativat oikaisua päätökseen, jonka takia tapahtuma joudutaan siirtämään äärijärjestöjen 612-mielenosoituksen tieltä. Tapahtuman järjestäjät kertovat Facebookissa lisäksi etsivänsä lastentapahtumalle turvallista tilaa.

Helsingissä Töölöntorille itsenäisyyspäiväksi suunniteltu lastentapahtuma joutuu siirtymään toiseen paikkaan, koska samalle paikalle oli aiemmin ilmoitettu äärijärjestöjen 612-mielenosoitus. Ylikomisario Seppo Kujala sanoi aiemmin STT:lle, että 612-mielenosoitus oli ilmoitettu aikaisemmin ja on pidetty samalla paikalla useasti.

612:n kokoontumisesta on myös tehty asianmukainen ilmoitus, johon ei tarvita maanomistajan lupaa. Kujalan mukaan lastentapahtuma on yleisötilaisuus, johon tarvitaan maanomistajan eli tässä tapauksessa Helsingin Tukkutorin lupa.

Lastentapahtuman järjestäjät ovat tyrmistyneitä

Töölöntorin lastentapahtumassa piti olla ohjelmassa muun muassa alpakoita, pupuja ja jumppa-disco. Viime vuonna torilla kokoontui parituhatta 612-mielenosoittajaa.

–  Käytännössä paikka tulee aivan täyteen, eikä sinne oikein kahta tapahtumaa mahdu, Kujala sanoi.

Lastentapahtuman järjestäjät kertovat olevansa päätöksestä tyrmistyneitä.

–  Olemme joukko lapsiperheiden vanhempia ja yksityishenkilöitä, tunnemme toisemme lasten koulujen, päiväkotien ja puistojen kautta. Olemme järjestämässä tapahtumaa talkoovoimin, jotta lapsemme saisivat omalla alueellamme hyvän mielen Suomi 100v -juhlat, Facebookissa kirjoitetaan. 

Juttua korjattu 5.12.2017 kello 11:10: Jutun pääkuva vaihdettu. Jutussa oli aiemmin kuva aiemmin viime itsenäisyyspäivänä järjestetystä PVL:n marssista, mutta 612-tapahtumalla on eri järjestäjät.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.