Mainos

Rahapula ajoi tavalliset perheenisät huumebisnekseen – hankkivat vanhan talon kasvattamoksi

Neljä miestä päätti lisätuloja hankkiakseen perustaa kannabiskasvattamon vanhaan taloon.

Kaikki neljä miestä olivat säännöllisessä päivätyössä, mutta rahapula vaivasi kuukausittain. Rahapulaa paikatakseen miehet, jotka olivat tunteneet toisensa jo pitkään, päättivät alkaa kasvattaa kannabiskasveja.

Kaksi miehistä oli aikaisemmin kasvattanut kannabista, mutta muuten poliisi luonnehtii miehiä aivan tavallisiksi, lapsistaan huolehtiviksi perheenisiksi. Mainittavampaa rikostaustaakaan heillä kenelläkään ei ollut.

– Miehet päättivät ostaa huonokuntoisen talon läheltä pääkaupunkiseutua. Suunnitelmana oli, että kun talo on hankittu, niin se muutetaan aluksi kannabiskasvattamoksi ja sadoista saaduilla myyntituloilla talo kunnostetaan edelleen myytävään kuntoon. Talosta saatu myyntivoitto olisi laillista rahaa ja rikollisella toiminnalla hankittu raha on pesty puhtaaksi, Helsingin huumepoliisi kirjoittaa Kaupungin varjoja -blogissaan.

1980-luvun puolivälissä syntyneistä kaveruksista kahdella oli vielä luottotiedot kunnossa, joten pankista saatiin hieman yli 50 000 euroa. Sopiva talokin löytyi Porvoon seudulta. Lainasta jäi sen verran yli, että viljelykseen tarvittavat kasvatusvälineet ja cannabis sativa -taimet saatiin hankittua.

Ensimmäisen sadon siemenet kylvettiin maahan huhtikuussa 2014. Kahdella kaverilla oli suhteita käyttäjiin ja aika nopeasti koko sato saatiin kaupaksi.

Lähes kaikki saadut tulot sijoitettiin talon korjauksiin ja uuden kannabisviljelmän perustamiskuluihin. Alun perin oli jo sovittu, että kaksi miehistä hoitaa kukintojen myynnin. Yksi miehistä toimi kirjanpitäjänä ja yksi säilytti myynnistä saatuja rahoja.

Pari kannabiskasvia paljasti koko kuvion

Kannabiksen myynnistä saaduilla euroilla korjattiin taloa. Poliisi arvioi, että huumekaupasta miehet saivat jopa 100 000 euroa. Talossa ja sen ulkorakennuksessa ehdittiin kasvattaa kuusi eri satoa ja rahaa kannabiksen myynnistä tuli ”ovista ja korjatuista ikkunoista”.

Perheenisien huumebisnes paljastui, kun yksi miehistä kasvatti muutamaa kasvia myös kotonaan. Kasvattajalta löytyi muun muassa erilaisia kuitteja ja muita asiapapereita, joista kävi ilmi, että Porvoossa sijaitsevaan kiinteistöön oli hankittu tavaroita, jotka viittasivat kannabiksen kasvatukseen.

Esitutkinnan aikana poliisi löysi muutamia kasvuvaiheessa olevia viljelmiä ja takavarikoi käteistä rahaa yli 20 000 euroa. Myös Porvoossa sijaitseva kiinteistö takavarikoitiin.

Huumejuttu on käsitelty jo Helsingin käräjäoikeudessa, mutta tuomiota siitä ei ole vielä annettu.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.