Suositun jenkkiyhtyeen kitaristi hehkuttaa Sanna Marinia – jakoi somessa levinneen kuvan

9:22
Pääministeri vaihtuu – SDP:n Sanna Marin korvaamassa Antti Rinteen

Suomen pääministeriksi nouseva Sanna Marin (sd.) sekä hallituspuolueita johtava naisviisikko on kerännyt huomiota ympäri maailmaa. 

SDP:n puoluevaltuusto valitsi sunnuntaina 8. joulukuuta pääministeriehdokkaaksi Sanna Marinin, 34. Marinista tulee Suomen kaikkien aikojen nuorin pääministeri sekä maailman tällä hetkellä nuorin pääministeri.

Marinin valinta ja muut hallituksen naisjohtajat eivät ole jääneet somessakaan huomiotta. Helsingin Sanomien talouden ja politikan toimittaja Tuomas Niskakangas jakoi Twitter -tilillään kuvan, jossa hän juhlistaa hallituksen naisjohtajia. Kuva on levinnyt ympäri sosiaalista mediaa kulovalkean tavoin.

Myös Rage Against the Machine -yhtyeen kitaristi Tom Morello hehkutti valintaa Instagram-tilillään. Hän jakoi seuraajilleen ympäri somea levinneen kuvan Marinista, keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunista, 32, vasemmistoliiton puheenjohtaja ja opetusministeri Li Andersonista, 32, sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalosta, 34 sekä RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonista, 55. 

– Hiljattain valittu hallitus Suomessa, jota tulee johtamaan Sanna Marin, Rage Against The Machine -fani. Kaikki naisia, neljä alle 35-vuotiaita. Tärkein tavoite: käsitellä lähestyvää ilmastokatastrofia, hän kirjoittaa. 

Li Andersson huomasi Morellon julkaisun ja paljasti olevansa myös yhtyeen fani.

– Opetusministerinä haluan kantaa korteni kekoon tällä muistolla RATM keikalta Hultsfredistä vuonna 2008, jonne matkustin puhtaasti tämän keikan takia. Kuten kuvasta voi päätellä oli se hyvä! hän kirjoittaa Instagramissa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja