Radalle palannut Felipe Massa pitää nykyisten F1-autojen tehosta: "Hyvä, että mahduin vielä autoon"

F1-uransa lopettanut Felipe Massa kävi kokeilemassa vanhoja formuloita, mutta hän sanoi syttyvänsä enemmän nykyautojen tehosta. 

Videolla Mika Häkkisen tunnelmia Japanista. 

Brasilialaiskuski kutsuttiin mukaan Japanin GP-kisan yhteydessä pidettyyn esittelytilaisuuteen, joissa kuskit pääsivät kokeilemaan vuoden 2006 F248-malleja ja vuoden 2010 F10-malleja. 

Massa pääsi ensimmäisen kerran formula-auton rattiin sen jälkeen, kun hän lopetti Williamsilla uransa viime kauden jälkeen. Massa kertoi Motorsportille pitävänsä vanhoista kevyemmistä autoista, mutta moottorit ovat hänen mielestään nykyautoissa parempia. 

– Vanhojen autojen moottori on hauskempi, koska ne pitävät enemmän äntä kuin uudet, mutta niissä on paljon vähemmän voimaa. Nykymoottorit ovat paljon aggressiivisempia ja voimakkaampia kuin vanhoissa autoissa, Massa kuvaili. 

Formula ykkösten turbomoottorit ovat F1-historian voimakkaimpien joukossa. Motorsportin mukaan nykymoottorit ovat teholtaan lähellä 1980-luvun tuhannen hevosvoiman myllyjä. Kun polttoainerajoituksia väljennetään 2021, tuhannen hevosvoiman rajan uskotaan menevän rikki. 

Vaikka Massan vanhan Ferrarin V8-moottori ei ollut yhtä voimakas kuin nykyautojen turbohybridiyksilöllä varustettu kiituri, hän nautti kokeilusta. 

– Se oli hauskaa. Sekin oli hyvä juttu, että mahduin vielä autoon, Massa vitsaili. 

Massa ajoi urallaan Sauberilla, Ferrarilla ja Williamsilla yhteensä 269 osakilpailua. Hän ei voittanut koskaan maailmanmestaruutta, mutta nappasi 11 osakilpailuvoittoa ja 41 palkintosijaa. 

Lue myös:

    Uusimmat