Raahessa sattui eilen viisi pahoinpitelyä, joissa oli nuoria osallisina – poliisi hyvin huolissaan tilanteesta: "Yksi isku, potku tai tönäisy voi olla kohtalokas"

3:13
11-vuotiaan pojan raju pahoinpitely Vantaalla kuohuttaa, tarvitseeko nuorista olla huolissaan? Näin asiantuntija kuvailee tilannetta

Raahessa sattui eilisiltana peräti viisi väkivallantekoa, joita poliisi tutkii pahoinpitelynä. Tapahtumien osapuolet ovat valtaosin nuoria. 

Nuorten välinen väkivalta on viime aikoina vaivannut Raahessa. Poliisin mukaan tapahtumat kulkevat usein samanlaista rataa: 

– Joukko nuoria on mennyt toisten saman ikäisten luokse ja haastanut heitä tappeluun. Tilanteissa on lyöty nyrkein ja potkittu. Pahoinpitelyihin on osallistunut kerrallaan muutama nuori, toisten seuratessa tapahtumia tai kuvatessa niitä. Pahoinpitelyistä on seurannut kostamisia, kerrotaan Oulun poliisilaitoksen tiedottessa.  

Poliisi tekee parhaillaan esitutkintaa eilisillan pahoinpitelyihin liittyen. Alaikäisten kohdalla rikoksista tehdään lastensuojeluilmoitukset. 

Poliisi sanoo olevansa Raahen tilanteesta tilanteesta hyvin huolissaan.

– Yksi isku, potku tai tönäisy voi olla kohtalokas, muistutetaan poliisin tiedotteessa.

Poliisi vetoaakin raahelaisnuorten vanhempiin, jotta nämä keskustelisivat aiheesta lastensa kanssa vakavasti. Poliisi kehottaa vanhempia myös pysymään selvillä siitä, missä nuoret viettävät aikaansa iltaisin.

Nuorten tekemä väkivalta on tänä syksynä ollut otsikoissa myös Tampereella. Kaupungissa on alkusyksyn aikana tapahtunut sekä teini-ikäisten tekemä epäilty murhayritys että epäilty ryöstön yritys. Kummassakin käytettiin teräasetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja