Qatarilla räikeä suhtautuminen homoihin, ruotsalaislegenda Kajsa Bergqvist ärähti – "Voi tulla 7 vuotta vankeutta"

Yleisurheilun MM-kisat järjestävässä Qatarissa homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan vanhoillisen jyrkästi. Se on kyseisessä maassa peräti rikos. Ruotsalainen korkeushyppääjälegenda ja asiantuntijakommentaattori, avoimesti biseksuaali Kajsa Bergqvist nosti aiheesta kissan pöydälle.

– En usko, että on mahdollista päästä pois epämiellyttävyyden tunteesta, kun olet valtiossa, jossa sinua ei hyväksytä, Bergqvist sanoi SVT:lle.

– Ymmärrän, että voi tulla seitsemän vuoden vankilatuomio, jos jää kiinni homoseksuaalisuudesta tai osoittaa sympatiaa sitä kohtaan. Jo se, että olen täällä Qatarissa ja puhun asiasta kanssasi, voi olla rangaistavaa.

Bergqvist toivoo kisajärjestäjiltä kannanottoja aiheeseen, mutta ei kuitenkaan sanojensa mukaan osaa odottaa sellaisia. Ruotsalainen ärähti, että lain pitäisi muuttua ja ihmisoikeuksia tulisi kunnioittaa.

– Tässä asiassa voi tehdä vertauksen valtioon, joka jakaisi kansalaisensa eri rotuihin. Sellaisen valtion ei pitäisi koskaan saada MM-kisoja järjestettäväkseen, Bergqvist rinnasti.

Bergqvist ilmoitti vuonna 2011 julkisesti olevansa biseksuaali. Hän erosi vuonna 2010 elokuvaohjaaja-näyttelijä Måns Herngernistä

Vuonna 2016 Bergqvist meni naimisiin kumppaninsa Hanna Hanvenin kanssa.

Bergqvist voitti urallaan korkeushypyn maailmanmestaruuden Helsingissä 2005 ja Euroopan mestaruuden 2002 Münchenissä.

Lue myös:

    Uusimmat