"Pyydetään irtisanoutumaan välittömästi" – tästä Elon Muskin lähettämässä kohumeilissä oli oikeasti kyse

Sähköautopomon väitettiin jakelevan potkuja häntä uhmaaville esihenkilöille. Kohahduttanut sähköposti on kuitenkin vähemmän kohahduttava, kun sen näkee kokonaisuudessaan.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk lähetti lokakuussa sähköpostin, joka valottaa hieman Teslan työpaikkakulttuuria – tai ainakin sitä, miten Musk haluaa yhtiön esihenkilöiden suhtautuvan ohjeisiinsa.

Kansainvälisessä mediassa reviteltiin ensin, että Musk olisi vaatinut lähettämässään sähköpostissa tottelemattomien esihenkilöiden irtisanoutumista. Kun sähköpostin lukee kokonaisuudessaan, on helppo huomata, että mukana oli rajua kärjistämistä.

Muskin lokakuinen sähköposti on lähetetty "kaikille", vaikkakin se on varsinaisesti osoitettu yhtiön esihenkilöille. Alla  suomennetussa sähköpostissa kerrotaan, kuinka esihenkilön tulee toimia saadessaan Muskilta suoria toimintaohjeita.

"Jos lähetän sähköpostilla selkeät toimintaohjeet, on Teslan esihenkilöillä vain kolme hyväksyttyä toimintatapaa.

1. Vastaa sähköpostiini ja kerro, mikä ei pitänyt paikkaansa. Toisinaan olen yksinkertaisesti väärässä!

2. Pyydä selvennystä, jos ohjeeni olivat epäselvät tai monitulkintaiset.

3. Toimi ohjeiden mukaisesti.

Jos mitään edellä mainituista ei tehdä, pyydetään esihenkilöä irtisanoutumaan välittömästi.

Kiitos,

Elon"

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Tyyliltään hyvin ehdoton ja tiukkasanainen sähköposti ei jätä tulkinnanvaraa sen suhteen, kuinka hän haluaa yhtiönsä esihenkilöiden toimivan, kun he saavat ohjeita toimitusjohtajalta.

Musk teki sähköpostillaan selväksi, että väärältä tuntuvia tai epäselviä ohjeita ei tarvitse noudattaa ilman kyseenalaistamista, mutta asia on otettava puheeksi. Se, mitä Musk ei vaikuta sähköpostinsa perusteella hyväksyvän, on hänen ohjeidensa laiminlyönti tai noudattamatta jättäminen ilman hänen tietoonsa saatettuja perusteluja.

Musiikin kuunteleminen sallittu

Toisessa julkisuuteen vuotaneessa sähköpostissa Musk otti kantaa musiikin kuuntelemiseen tehtaalla.

Kannatan musiikin kuuntelemista tehtaalla, kuten mitä tahansa muitakin pieniä juttuja, jotka tekevät työnteosta miellyttävämpää.

Minulta kysyttiin juuri, että voisiko tehtaalla käyttää yhtä korvanappia musiikin kuunteluun, jolloin toisella korvalla voisi kuunnella turvallisuuteen liittyviä ohjeita. Minusta tämä kuulostaa hyvältä.

Lisäksi tehtaalla soitettava taustamusiikki on ihan ok, kunhan kollegoiden kesken vallitsee jonkinlainen yhteisymmärrys musiikkivalinnoista.

Jos tulee mieleen jotain muuta, mikä tekisi päivästäsi paremman, niin kerro minulle. Minulle on tärkeää, että sinusta on joka päivä mukava tulla töihin.

Lähde: CNBC

Lue myös:

    Uusimmat