Mainos

Pysäyttävä tutkimus: Sydänpotilaita kuolee vähemmän, kun kärkilääkärit ovat poissa sairaalasta

Tuoreen tutkimuksen mukaan sydänkohtauksesta kärsivillä potilailla on suurempi todennäköisyys selvitä silloin, kuin kärkitason sydänlääkärit eivät ole paikalla sairaalassa.

Harvardin yliopiston tutkijat pohtivat, että alan kärkiasiantuntijat suorittavat potilaille muita lääkäreitä herkemmin sellaisia intensiivisiä toimenpiteitä, joista saattaa olla lopulta enemmän haittaa kuin hyötyä.

Asiasta kirjoittaa The Telegraph sivuillaan.

Tutkijaryhmä tarkkaili tutkimuksessaan yli kolmeatuhatta sydänkohtauspotilasta, jotka oli tuotu sairaalaan Yhdysvalloissa suuren sydänlääkärikonferenssin aikaan. Tilastoa verrattiin sellaiseen ajankohtaan, jolloin sydäntautien kärkilääkärit olivat paikalla sairaalassa. Potilaita jäi selvästi enemmän henkiin silloin, kun kärkilääkärit olivat poissa sairaalasta.

-Tämä on valitettava paradoksi, sillä konferenssien on määrä parantaa ammattitaitoa ja hoidon laatua, toteaa johtava tutkija, tohtori Anupam Jena

Tutkimuksessa kiinnitettiin huomiota siihen, että sydänpotilaiden ennuste paranee, kun he saavat kokonaisvaltaista hoitoa yksittäisten toimenpiteiden sijaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.