Mainos

Pysäköinti Helsingissä uudistui: Tekstiviesti korvaa kolikot

Helsingin kaupungin ylläpitämillä maksullisilla parkkipaikoilla voi nyt maksaa myös tekstiviestillä.

Kolikkojen käyttäminen on vuosi vuodelta vähentynyt ja jäänyt sekä mobiilisovellusten että korttimaksamisen jalkoihin. Ensimmäisten kahden kuukauden aikana jo yli 10 000 parkkeeraajaa on hoitanut maksun tekstiviestillä.

Helsingin kaupunki on ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöön pysäköinnin tekstiviestimaksamisen. Uudistus koskee Helsingin kaupungin ylläpitämiä parkkipaikkoja vyöhykkeillä 1–3. 

Ei ylimääräisiä sopimuksia

Pysäköintiautomaateista löytyy ohje, joka neuvoo myös tekstiviestimaksamiseen. Pysäköinnin maksaminen tekstiviestillä on kertaluonteinen maksu, joka ei edellytä erillisen palvelusopimuksen tekemistä. Pysäköinti veloitetaan puhelinlaskulla.

Tekstiviestiin kirjoitetaan ajoneuvon rekisterinumero, aluenumero ja pysäköintiajan pituus. Pysäköintiä voi tarvittaessa jatkaa lähettämällä sama tekstiviesti uudelleen.

Parkkiaikaa ostetaan tekstiviestillä 30 minuutin jaksoissa. Lyhyimmillään aikaa voi yhdellä tekstiviestillä ostaa puoli tuntia ja pisimmillään neljä tuntia. Maksimiaika vaihtelee vyöhykkeen rajoitusten mukaisesti.

Parkkeeraukseen tulee pysäköintimaksun lisäksi 35 sentin palvelumaksu.

– Yhä harvemmalla on kolikoita taskunpohjalla odottelemassa käyttöä. Pari vuotta sitten joka toinen parkkeeraus maksettiin kolikoilla, nyt vain joka kolmas. Tekstiviestillä maksamista on moni odottanut suorastaan kuin kuuta nousevaa. Kahden ensimmäisen kuukauden aikana palvelua on käytetty jo yli 10 000 kertaa, kertoo EasyPark Suomen toimitusjohtaja Stefan Anderson.

Lippulaput kojelaudalla historiaa – jos maksat mobiilisti

Kun pysäköintimaksu maksetaan mobiililaitteella, ei Helsingin kaupungin ylläpitämillä parkkipaikoilla ajoneuvoon tarvitse enää erikseen laittaa näkyville maksutositetta tai pysäköintilipuketta.

Pysäköinninvalvoja tarkistaa maksutilanteen ajoneuvon rekisteritunnuksen perusteella. Jos maksu tapahtuu kolikoilla, joutuu pysäköijä yhä edelleen erikseen viemään maksukuitin kojelaudalle.

Kaikkiin Helsingin kaupungin kadunvarsien lähes 600 pysäköintiautomaattiin on laitettu käyttöohjeet sekä suomeksi että ruotsiksi.

EasyParkin toimittama tekstiviestijärjestelmä on käytössä myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Lähde: EasyPark

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.