Pylly pyöreäksi ja tasapaino kuntoon! Helpoilla liikkeillä vältät tavallisen kyykkäysmokan

5:39

Xmotionin valmentaja Jaana Aaltonen neuvoo kaksi harjoitusta, jolla voi haastaa koko kehon, laittaa pakarat töihin ja harjoitella samalla tasapainoa.

Huomenta Suomessa treenattiin tiistaiaamuna kyykkyjä. Erityisesti yhden jalan kyykyt ovat erinomaisia harjoituksia, selittää valmentaja Jaana Aaltonen.

– Yhden jalat liikkeet ovat siitä hyviä, että huomaat ne [jalkojen] puolierot eli heikomman puolen, jota pitäisi vahvistaa. Kun tehdään kahdella jalalla, hyvin helposti se heikompi puoli jää jossain vaiheessa laiskottelemaan ja teet koko ajan vahvemmalla jalalla.

Treenaa samalla tasapainoa

Aaltonen muistuttaa pitämään kyykyissä selän suorana ja vatsan tiukkana. Kaksi kyykkyharjoitusta harjoittavat kiitettävästi myös tasapainoa, joten silmille kannattaa ottaa kiintopiste eteen.

– Meillä ihmisillä on tänä päivänä valitettavasti aika huono tasapaino, ja tapahtuu hirveästi loukkaantumisia, Aaltonen sanoo.

Tasapainoa vaativat, Aaltosen ohjaamat pakarantreenausliikkeet ovat siinä mielessä parempia kuin staattiset kyykkyliikkeet, sillä tasapaino kehittyy ja talven liukkailla keleillä kehon voi hallita eri tavalla.

– Varmasti saat pakaran mukaan, kun teet sen [harjoituksen] ajatuksella ja oikein, Aaltonen sanoo.

Katso yllä olevalta videolta liikkeet pakaroiden ja tasapainon treenaamiseen!

Lisää kyykkytreeniä ja tasapainoharjoituksia? Katso alla olevalta videolta valmentajien ohjeet ja vinkit!

7:11

5:07

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja