Pyhärannan paloalueelta evakuoidut saivat luvan palata koteihinsa ja mökeille

Pyhärannassa evakuoitu yli 50 ihmistä maastopalojen vuoksi 2:06

Pyhärannan paloalueelta evakuoidut voivat palata koteihinsa ja mökeilleen, pelastuslaitos kertoo Twitterissä. Alueelle ei päästetä vielä muuta liikennettä.

Pelastuslaitoksen mukaan sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat edelleen. Mukana niissä on 90–100 henkilöä.

Suuri merkitys on myös metsä- ja kaivinkoneilla, joita käytetään raivaamisen lisäksi avaamaan maastossa kyteviä palopesäkkeitä.

–  Siellä on suhteellisen paksu tuhkakerros ja se kytee vielä maaperässä, palomestari Miikka Toivonen kertoi STT:lle aiemmin iltapäivällä.

Sää on lopulta kääntynyt sammuttajien puolelle, sillä sade helpottaa nyt sammutustyötä.

Osa asukkaista palasi omin päin jo aiemmin

Palo saatiin hallintaan aiemmin perjantai-iltapäivällä, mutta evakuointikäsky oli voimassa vielä tunteja sen jälkeen. Toiveita paloalueelle pääsystä oli Toivosen mukaan jo aamulla, mutta tuolloin uusi syttymä muutti tilanteen.

Vaikka pelastuslaitos varoitteli paloalueelle palaamisesta, poliisin mukaan osa evakuoiduista oli palannut koteihinsa omin päin jo eilen. Komisario Joonas Tikan mukaan tämä tuotti viranomaisille runsaasti lisätöitä, sille heidän täytyi pitää kirjaa siitä, kuka on turvassa ja kuka ei. Evakuointikäskyä rikkovia ei kuitenkaan haettu pakolla pois kodeistaan.

Lisäksi osa evakuoiduista pääsi jo eilen käymään kotonaan pelastustoimen johdon luvalla ja poliisin saattamana.

Maastopalo riehui Pyhärannassa keskiviikosta lähtien. Alueelta evakuoitiin yli 50 ihmistä.

Palossa ei menetetty rakennuksia, mutta maasto- ja puustovaurioita on arviolta 70–90 hehtaarin verran. Tarkemmin aluetta ei ole vielä mitattu.

Lue myös:

    Uusimmat