Mainos

Poliisi: Pyhärannassa evakuoitu maastopalojen tieltä jo yli 50 ihmistä

Varsinais-Suomessa Pyhärannassa riehuvan maastopalon tieltä on evakuoitu poliisin mukaan yli 50 ihmistä.

Evakuoinnit on poliisitiedotteen mukaan tehty yhdessä pelastuslaitoksen kanssa riskiarvion perusteella. Poliisin tietojen mukaan tänään evakuoiduilla noin 20 henkilöllä ei ole ilmennyt hätämajoituksen tai ensihuollon tarvetta.

–  Palo ei ole vieläkään sillä tavalla hallinnassa kuin haluaisin, sanoo pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Juha Virto STT:lle.

–  Olemme varautuneet siihen, että sammutusta jatketaan läpi yön ja sitten huomenna aamupäivällä tehdään uusi arvio.

Katso haastattelu: Santtion kylässä kodistaan eilen evakuoidut Ulla Vainio-Kaila ja Raimo Vainio-Kaila joutuivat viettämään yönsä autossa

2:12

Tämän hetken tiedossa ei ole että palossa olisi tuhoutunut asuinrakennuksia. 

– Kunnan sosiaali- ja terveystoimi on yhteydessä evakuoituihin henkilöihin sekä kiinteistöjen edustajiin heidän olosuhteidensa tarkastamiseksi, poliisi kirjoittaa.

Poliisi aikoo selvittää ison maastopalon syttymisyyn myöhemmin. Poliisin mukaan ensisijaista on nyt taata ihmisten turvallisuus.

Pelastustoimi, poliisi ja kunta tiedottavat kun alueelle on turvallista palata. Poliisi määrää, että paloalueella tulee välttää tarpeetonta liikennettä. Rantatien liikenne on toistaiseksi suljettu.

Maastopalo kytee ja palaa liekillä metsäisellä ja kallioisella arviolta 100 hehtaarin alueella. Palopaikka on Pyhärannan keskustasta muutaman kilometrin pohjoiseen Santtion kylän läheisyydessä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.