Lahden kerrostalopaloa sammutetaan yhä – talo tyhjennettiin, kaksi viety sairaalaan

Lahden Liipolan viisikerroksista kerrostaloa sammutetaan yhä, kerrotaan Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta. Myöhään illalla syttynyttä tulipaloa on sammutettu läpi yön, ja sammutustyöt jatkuvat vielä pitkään tiistaipäivään.

Ylimmässä kerroksessa syttynyt palo oli niin voimakas, että se rikkoi ikkunan ja levisi katolle. Palo on saatu rajattua kattorakenteisiin aamun aikana. Leviämisen vaaraa ei enää ole, mutta rakenteista löytyy vielä palopesäkkeitä.

– Se on aika haasteellinen sammutettava, kun kattorakennetta joudutaan avaamaan samalla, kertoi päivystävä palomestari Harri Paukkunen  puoli kymmenen aikaan aamulla.

Kaikki talossa olleet evakuoitiin tulipalon vuoksi. Pelastuslaitos tavoitti rakennuksesta noin 50 ihmistä, jotka joutuivat yöpymään muualla.

Sairaalaan vietiin kaksi ihmistä, joista toinen pelastettiin palavasta asunnosta. Vakavilta vammoilta on tiettävästi vältytty.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos ilmoitti aamuyöllä, että Luhtikadulla sijaitsevasta palosta on annettu vaaratiedote alueelle, koska ilmassa on terveydelle haitallista savua. Alueen asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto. Kello kuuden jälkeen aamulla vaaratiedote peruttiin.

Sosiaalipäivystys auttoi järjestämään yösijaa

Kerrostalossa asuu yhteensä noin sata ihmistä, mutta palomestarin mukaan kaikki eivät olleet kotona palon syttyessä. Evakuointeja tehtiin myös sammutustöistä aiheutuvien vesivahinkojen takia.

– Yksi asunto on palanut täysin, vesivahinkoja on noin 30–40 asunnossa, päivystävä palomestari Vesa Läderberg kertoi aamuyöllä.

Hänen mukaansa asukkaat suhtautuivat tilanteeseen verrattain rauhallisesti ja keräsivät välttämättömiä tavaroitaan muualla yöpymistä varten. Osa asukkaista aikoi yöpyä tuttaviensa luona, osa on saanut apua sosiaalipäivystyksen kautta.

Tiistaiaamuna ei vielä osattu arvioida, milloin asukkaat voivat palata koteihinsa. Noin puolet talosta on ollut tulipalolle sekä sammutukselle alttiita, joten koko kerrostalo ei mene asumiskelvottomaksi, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Pelastuslaitos sai hälytyksen Luhtikadulle hieman ennen kello kymmentä illalla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja