Mainos

Laukaan energiapuukasan palon sammutuksesta pitkä prosessi – "Pelkäämme, että sammutustöitä viimeistellään vielä ainakin viikon verran"

Keski-Suomessa Laukaassa tuhannen kuution energiapuukasan palo on saatu hallintaan, eikä leviämisvaaraa enää ole, kertoo pelastuslaitos. Työtä palopaikalla joudutaan kuitenkin jatkamaan vielä pitkään, sillä palo jatkaa kytemistään.

– Neljän aikaan aamuyöstä saimme jo tilannetta purettua ja yksiköitä vähennettyä, kertoo päivystävä päällikkö Juha Saario.

Palopaikka on Saviontien ja valtatie yhdeksän risteyksessä. Pelastuslaitokselle riittää työtä palon sammuttamisessa vielä pitkään.

– Pelkäämme, että tässä menee vielä ainakin viikon verran, sillä siellä on kyteviä palopesäkkeitä, joita joudumme sammuttelemaan, Saario sanoo.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta noin kello kahdeksalta keskiviikkoiltana. Aluksi oli uhkana, että palo leviää lähellä oleviin rakennuksiin.

Savu ei aiheuttanut erityistä vaaraa terveydelle.

– Eihän se savun hengittäminen koskaan hyvä ole, mutta ei tämä mitään poikkeuksellisen myrkyllistä savua ollut. Seassa oli jonkin verran sekajätettä ja esimerkiksi muovia ja metallia. Savu kohosi kuitenkin aika lailla ylöspäin, Saario selvittää.

Massiivinen sammutus oli käynnissä

Paloa oli hieman kello yhden jälkeen yöllä sammuttamassa 60–70 palomiestä. Saviontielle oli hälytetty toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä, ja kaikki lähialueen palokunnat osallistuivat sammutukseen. Myös rajavartioston helikopteri avusti sammutuksessa.

Palava energiapuukasa on kooltaan 50 metriä leveä ja 150 metriä pitkä.

Palon syttymissyytä ei tiedetä varmuudella.

Sivullisille tai asutukselle ei ole aiheutunut vaaraa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja