Aamupuuroa kannattaa keittää reilusti sinä aamuna, kun aikoo leipoa sämpylöitä. Tässä ohjeessa on käytetty kaurapuuroa, joka antaa sämpylöille lempeän maun, mutta muutkin puurot sopivat.
Mikäli piimää tai jogurttia ei ole, voi sämpylät tehdä maitoon tai veteen. Kurpitsansiemenet antavat vaihtelua, myös muita siemeniä kannattaa kokeilla.
VINKKI! Voit tehdä samalla ohjeella leipää: jaa taikina 2-3 voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan tai silikoni- tai teflonvuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.
n. 15 kpl melko isoja sämpylöitä
6 dl valmista Myllyn Paras kaurapuuroa (tähteeksi jäänyttä)
50 g hiivaa
3 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
2-3 tl suolaa
