Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Puurosämpylät – säästäjän niksit

Myllyn Paras
Julkaistu 13.03.2014 07:30

Aamupuuroa kannattaa keittää reilusti sinä aamuna, kun aikoo leipoa sämpylöitä. Tässä ohjeessa on käytetty kaurapuuroa, joka antaa sämpylöille lempeän maun, mutta muutkin puurot sopivat.

Mikäli piimää tai jogurttia ei ole, voi sämpylät tehdä maitoon tai veteen. Kurpitsansiemenet antavat vaihtelua, myös muita siemeniä kannattaa kokeilla.

VINKKI! Voit tehdä samalla ohjeella leipää: jaa taikina 2-3 voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan tai silikoni- tai teflonvuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.

n. 15 kpl melko isoja sämpylöitä

6 dl valmista Myllyn Paras kaurapuuroa (tähteeksi jäänyttä)

50 g hiivaa

3 dl piimää tai maustamatonta jogurttia

2-3 tl suolaa

2 rkl hunajaa

10-12 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

½ dl rypsiöljyä

(1 dl kurpitsansiemeniä)

Pinnalle:

Myllyn Paras Kaurahiutaleita

kurpitsansiemeniä

Keitä reilusti kaurapuuroa. Kaada lämpimän puuron (6 dl) joukkoon piimä, liuota hiiva siihen. Seos saisi olla kädenlämpöistä, mikäli ei ole, lämmitä piimää tai puuroa. Sekoita suolaa ja hunajaa joukkoon. Jos puuro on maustettu suolalla, pienempi määrä riittää. Lisää jauhoja hitaasti alustaen, jotta ne ehtivät turvota. Voit käyttää tässä myös yleiskonetta ja taikinakoukkua. Lisää öljy ja halutessa kurpitsansiemenet. Jauhojen määrä riippuu puuron koostumuksesta, mutta taikina saa jäädä mahdollisimman löysäksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. Voitele maidolla, ja ripottele pinnalle hiutaleita ja halutessa siemeniä. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min sämpylöiden koosta riippuen.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Entistä terveellisempiä sämpylöitä pienellä vaivalla – hyödynnä puuronjämät ja lisää siemeniäSyötkö leipää? Yksinkertainen keino säästää pitkän pennin – ja saat taatusti tuoretta!Hyödynnä ylijäänyt kaurapuuro: Valmista herkullisia sämpylöitäVekkulit sämpylätJoulupullaAamulla leivottavat sämpyläpalat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita