Mainos

Puukotusuhri oli amerikkalainen professorin vaimo – viimeinen ilta Lontoossa katkesi rajusti

Keskiviikkoisen puukotuksen ainoa kuolonuhri oli 64-vuotias Lontoossa vierailulla ollut amerikkalainen. Uhrin oli tarkoitus lentää kotimaahansa seuraavana päivänä.

Lontoon poliisi paljasti torstaina, että silmittömän puukotuksen uhriksi joutunut nainen oli amerikkalainen Darlene Horton.  The Guardian-lehden mukaan eläkkeellä opettajantyöstään ollut Horton oli kaupungissa vain vierailemassa.

Hortonin amerikkalainen professorimies oli opettamassa Lontoossa yliopiston kesäkursseja, ja vaimo oli tullut miehensä mukaan Eurooppaan viettämään rentouttavaa kesää kaupungissa.

Horton ja hänen miehensä olivat nauttimassa viimeisestä illastaan Lontoossa keskiviikkona, kun puukkomies iski.

Brittilehdistön mukaan Horton ja hänen miehensä tarkoitus oli lentää kotiinnsa Tallahasseehen seuraavana päivämä. Traagisen käänteen vuoksi Horton ei koskaan päässyt takaisin Yhdysvaltoihin.

"Hän on yhä täällä"

Horton joutui silminnäkemättömän väkivallan uhriksi keskiviikko-iltana noin 22.30 paikallista aikaa Russell Squarella, kun puukkomies kävi hänen kimppuunsa ja iski hänet kuoliaaksi.

Daily Mail -lehden mukaan Horton oli vielä puukotuksen jälkeen yrittänyt varoittaa paikalla olevia alueella riehuvasta puukkomiehestä. Hänen viimeiset sanansa olivat olleet silminnäkijöiden mukaan "hän on yhä täällä, hän on yhä täällä". 

Hortonia jää suremaan kaksi aikuista lasta. The Guardian-lehden mukaan pariskunnan lähipiiri on puukotuksesta järkyttynyt.

Horton oli lähipiirin mukaan innokas tenniksenpelaaja, joka jaksoi aina kiinnostua asioista.

– Hän oli ihastuttava. Yksi ystävällisimmistä ja herttaisimmista perhekeskeisistä ihmisistä jonka olen tuntenut. Hän oli onnellinen elämässään, Hortonin naapuri kuvaili Tallahasseen paikallislehdelle.

Viisi muuta sairaalaan

Hortonin lisäksi puukkomies haavoitti viittä muuta, jotka joutuivat sairaalahoitoon. Uhrien joukossa oli muun muassa israelilainen Yovel Levkowki, 18. Daily Mail -lehden mukaan hän sai käsiinsä puukoniskun lähestyessään puukkomiestä auttamistarkoituksessa.

Poliisin tietojen mukaan järjetön puukkohyökkäys oli spontaani ja uhrit valittiin sattumanvaraisesti. Epäillyn perheen kuulusteluissa ja kotietsinnöissä ei ole tullut ilmi seikkoja, jotka viittaisivat radikalisaatioon.

Sen sijaan poliisi pitää mielenterveysongelmia todennäköisimpänä syynä iskun taustalla. Mies on poliisin hoteissa ja tätä epäillään murhasta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.