"Halusimme potkia häntä" – Turistiopas Stevie pysäytti autonsa ja juoksi kohti Lontoon puukottajaa: Katso videolta, miten sankarilliset sivulliset taltuttivat hyökkääjän

0:45
Video: Lontoon terrori-isku tallentui videolle. Sivulliset taltuttivat puukkohyökkääjän.

Kaksi ihmistä kuoli Lontoossa perjantai-iltapäivänä tapahtuneessa veitsihyökkäyksessä. Tapahtumasta kuvatulla videolla näkyy, miten väkijoukko taltuttaa hyökkääjän.

Brittilehti Telegraph on haastatellut turistioppaana työskentelevää Stevie -nimistä miestä, joka osui paikalle hyökkäyksen aikana. Hän kertoo pysäyttäneensä autonsa Tower Bridgen kupeeseen ja juosseensa kohti hyökkääjää. 

Lopulta viiden miehen joukko taltutti puukottajan lyömällä ja potkimalla tätä.

– Menin mukaan ja potkin häntä päähän, jotta hän luopuisi veitsestään. Muutama muukin teki samoin. Halusimme potkia häntä ja kaikki huusivat. Hyökkäjä huusi myös ja vaati meitä päästämään irti, Stevie kertoo lehdelle.

Pommiliivi ei ollutkaan aito

Hyökkäjä saatiin käännettyä selälleen ja silloin Stevie ja muut luulivat nähneensä miehen takin alla pommiliivin. Se herätti suurta pelkoa paikalla olleissa.

Lopulta veitsi lensi miehen kädestä ja poliisit saapuivat paikalle. Hyökkääjä kuoli lopulta poliisin ampumiin luoteihin. Räjähdeliivi ei ollut aito.

Stevie kertoo tärisseensä vielä kotonakin ja kuvailee oloaan epäuskoiseksi tapahtuneesta. 

Veitsihyökkäyksessä kuolivat mies ja nainen. Sairaalahoidossa on kolme uhria, yksi mies ja kaksi naista. Terveysviranomaiset kertoivat aiemmin, että yhden uhrin tila on kriittinen, mutta vakaa. Toisen uhrin tilaa kuvailtiin vakaaksi ja kolmannen kerrottiin saaneen lievempiä vammoja.

Britannian poliisi on kertonut tutkivansa puukotusvälikohtausta terrorismina. Poliisin mukaan 28-vuotias hyökkääjä oli aiemmin ollut vankilassa terrorismiin liittyvistä rikoksista. Mies oli tuomittu vuonna 2012 ja hän oli päässyt valvottuun vapauteen joulukuussa 2018. 

Guardianin mukaan tuomio liittyi Lontoon pörssiin kohdistuneeseen pommisuunnitelmaan, jonka poliisi ja turvallisuuspalvelu estivät. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja