Putous herättää Mikko Leppilammessa muistoja opiskeluajoista: "Yleisönkin on hauska nähdä, että en olekaan aina niin sliipattu ja vakava"

Putouksen viime lähetyksessä vieraillut näyttelijä ja juontaja Mikko Leppilampi kertoo MTV Uutisten haastattelussa seuraavansa aktiivisesti lauantai-iltojen suosikkiohjelmaa.

Katso yllä olevalta videolta Mikko Leppilammen vierailu Putouksessa.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaa juontava Mikko Leppilampi on Suomen viihdemaailman ammattilainen, jonka työt pitävät kiireisenä. Viime lauantaina oli ainutlaatuinen hetki, kun Leppilampi sai tiukasta aikataulustaan huolimatta järjestettyä aikaa vierailulle Putouksessa.

– Tämä lauantai oli itse asiassa koko syksyn ainoa lauantai, jolloin ei ollut keikkaa, Leppilampi kertoo.

– Kun vain mahdollisuus tulee, niin lähden aina mielelläni Putoukseen. Tämä on kuitenkin niin superkivaa tykitystä, ilotulitusta ja roiskimista, Leppilampi toteaa.

Juontaja ja näyttelijä nauttii siitä, että silloin tällöin hänellä on mahdollisuus heittäytyä ja vierailla ohjelmissa, joita hän ei itse vakituisesti tähditä.

Putouksessa nähtiin Barbi de Voron elokuva, jota tähditti sketsihahmon lisäksi Leppilampi. Elokuvassa Barbi oli purjehtimassa lastenlastensa kanssa, joista toinen löysi mummonsa panttivangin, Leppilammen.

– Minut on totuttu näkemään toisessa formaatissa, niin se, että pääsen hyppäämään yhtäkkiä johonkin ihan toiseen ohjelmaan, ja laitan itseni likoon ja nauran itselleni, on tervehdyttävää. Yleisönkin on ihan hauska nähdä, että en olekaan aina niin sliipattu ja vakava, Leppilampi kertoo.

Putous on yksi Leppilammen aktiivisesti seuraamista sarjoista, ja juontajalla on tapana katsella jaksoja jälkikäteen.

– Katselen jaksoja usein jälkikäteen, kun olen töissä samaan aikaan, kun ohjelmat tulevat televisiosta

Uudet sketsihahmot ovat tehneet vaikutuksen

Leppilampi kertoo perehtyneensä tämän kauden sketsihahmoihin, niin kuin aiempienkin kausien Putous-hahmoihin. Juontaja kertoo kiinnittäneensä huomiota erityisesti hahmojen syvempiin tasoihin.

– Kyllä ne kaikki tunnen ja tiedän. Kyllä ne ovat todella nerokkaita ja monitasoisia, Leppilampi kertoo.

Erityisellä tavalla juontajan mieleen on jäänyt tällä kaudella Pilvi Hämäläisen sketsihahmo, Make-vauva.

– Pilvin Make-vauvassa on jotain tosi nerokasta. Se on sellainen metataso sellaiselle lapsellisuudelle. Se herättelee ja tökkii sellaisia aikuisten typeriä aikuismaisuuksia. Miksi me lässytämme vauvoille ja oletamme, että ne eivät tajua asioita? Kuinka typeriä jotkut lastenlaulut ovat, kun ne ottaa kirjaimellisesti? Miksi silti opetamme niitä lapsille? Leppilampi miettii.

– Näen sen niin, että Make-vauva kertoo meistä itsestämme. Kaikissa meistä asuu sisällä pieni lapsi, jonka me tukahdutamme sillä aikuisten kyynisyydellä ja yhteiskunnan luomalla tarpeella olla jotenkin kunnollinen ja vakava, hän jatkaa.

Putousta tehdään jo kymmenettä kautta ja vuosien saatossa ohjelmassa on nähty kymmeniä sketsihahmoja. Aktiivisesti Putousta seuranneelle Leppilammelle vuosien varrelta on jäänyt erityisellä tavalla mieleen myös Aku Hirviniemen näyttelemä Timo Harjakainen.

– Harjakainen on siinä mielessä ollut erityisen taidokas, sillä se kertoo tästä yhteiskunnasta. Hän pystyy käyttäytymään oikeastaan ihan miten tahansa, ja kaikki vain ajattelevat, että hän on nyt tuollainen tyyppi, Leppilampi toteaa.

"Tein Teatterikorkeakoulussa pelkästään hahmoja"

Aikoinaan Teatterikorkeakoulussa opiskelleelle Leppilammelle hahmojen työstäminen on tuttua. Opiskeluvuosinaan näyttelijä kertoo tehneensä paljon erilaisia hahmoja.

– Tein Teatterikorkeakoulussa itse asiassa pelkästään hahmoja. Harvemmin näyttelin mitään sankaria, Leppilampi muistelee.

Opiskeluaikoinaan hän kertoo tarttuneensa aina mieluusti hyvin erilaisiin roolihahmoihin.

– Jos teimme kolme sisarta, niin minä olin sellainen 80-vuotias renki, jolla oli kyttyräselkä, fyllit huulessa ja ääni muutettu, hän nauraa.

– Sitten se jotenkin vain jäi, Leppilampi toteaa.

Leppilampi kokee identifioituneensa vuosien saatossa tiettyyn rooliin Suomen viihdekentässä. Hän kertoo miettineensä paljon sitä, millainen hänen roolinsa viihteen ammattilaisena on – ja mitä ohjelmia hän tulee vielä tulevaisuudessa tähdittämään.

– Aina minulle tulee täällä (Putouksessa vieraillessani) sellainen olo, että voi vitsi kun voisin olla täällä joka päivä mukana. Se on sellaista positiivista kateutta, joka kertoo siitä, että tätä ohjelmaa tehdään hyvin, Leppilampi summaa.

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.30. 

Lue myös:

    Uusimmat