Mainos

Timo Lavikainen ei jatka Putouksessa – karistaa kertyneet kilot ja pyhittää aikaa läheisilleen: "En haluaisi missään nimessä missata näitä hetkiä"

0:21
Timo Lavikainen lähetti terveisiä uusille Putous-näyttelijöille.

Suosikkinäyttelijä Timo Lavikainen kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että häntä ei nähdä tulevana keväänä Putouksessa.

Kolmen kauden ajan Putousta tähdittänyt Timo Lavikainen ei ole mukana ohjelman yhdennellätoista kaudella, joka starttaa tulevana keväänä. Lavikainen kertoo MTV Uutisten haastattelussa toipuvansa vähitellen Putouksesta – sekä henkisesti että fyysisesti.

– Putousta on hauska tehdä ja se on parhaita työhommia, mitä olen ikinä tehnyt. Ihminen on kuitenkin sellainen, että oli sitten kyse mistä tahansa työstä, niin itsensä uudistaminen on vaikeaa. Minulla alkaa olemaan vähän sellaista kaavoihin kangistumistakin, niin se on ihan hyvä, että vähän porukka vaihtuu, Lavikainen toteaa.

"Moi Pieru!"

Putous on ollut Lavikaiselle koko hänen uransa merkittävimpiä työprojekteja ja juuri Putouksen myötä hän on tullut suomalaisille viimeistään tutuksi. Tämän hän on huomannut etenkin lapsikatsojissa, jotka puhuttelevat näyttelijää tuttavallisesti hänen luomiensa sketsihahmojen nimillä.

– Olen saanut kyllä kuulla sitä, että: ”Moi Pieru!”. Sketsihahmot ovat jääneet sillä tavalla lasten mieleen, että minä saan kyllä aina välillä kuulla niistä, Lavikainen nauraa.

Lavikaisen sketsihahmot Isä Nitro, Bjarne "Mursu" Walrus ja Pieru ovat vedonneet vuosien saatossa erityisellä tavalla lapsikatsojiin. Näyttelijä on tiedostanut tämän itse kuluneiden kausien aikana, ja hän onkin pyrkinyt ottamaan kaiken palautteen rakentavasti vastaan – kun kerrankin suoraa palautetta on tarjolla rutkasti.

– Lapset ovat sillä tavalla erityisen hyvä yleisö, että he ovat niin kriittisiä. Jos lapset eivät tykkää, niin he eivät tykkää. Heille ei ole vielä kehittynyt sellaista häveliäisyyttä. Lapsilta tulee heti palautetta, että miksi teit jotain tietyllä tavalla tai että joku ei ollut hauskaa. Se on hauskaa, että lapset sanovat niin suoraan ja heidän ei tarvitse olla poliittisesti korrekteja, vaan he kertovat ihan oikeasti, mitä mieltä he ovat.

Putouksen taustalla on valtava määrä työtä

Näyttelijä on joka kerta huomannut Putouksen jälkeen vaakaa tuijottaessaan, että oma keho on jäänyt turhan vähälle huomiolle. Hektinen syksy on tälläkin kertaa jättänyt jälkensä Lavikaisen vyötärölle muutaman ylimääräisen kilon muodossa.

– Alan pikkuhiljaa toipumaan tuosta viime syksystä, sillä kyllä Putous on aina rutistus. Nyt pitäisi alkaa taas katsomaan, että mitä syö ja kuinka paljon pitäisi liikkua. Kyllä kiloja kertyy kummasti aina Putouksen aikana, Lavikainen nauraa.

– Kauden aikana on aina sen verran kova stressi, että sen jälkeen on aina syytä aloittaa uudestaan kuntokuuri.

Lavikainen muistuttaa, että Putouksen taustalla on valtava määrä tehtyjä työtunteja – eikä suomalaisten viihdyttäminen ole välttämättä se helpoin tapa ansaita leipää pöytään.

– Huumorin tekeminen on todella vaikea laji. Vaikka aina ajatellaan, että se on meille varmasti helppoa ja meillä on kotonakin vaan vitsiä vitsin perään, niin ei kenenkään elämä sellaista oikeasti ole.

– Se on oikeasti niin hienovireistä hommaa, että kun sekunnin myöhässä sanot jonkun asian, niin se sekunti saattaa olla liikaa, jos se rytmi ei vaan ole jostain syystä kohdallaan. Se ei ole helppo laji, näyttelijä avaa.

Kevät on pyhitetty perheelle

Tulevan Putous-kauden Lavikainen katsoo perheensä kanssa kotisohvalta. Yksivuotiaan pienokaisen isä aikoo pyhittää myös keväällä aikaa erityisesti perheelleen.

– Se on ollut ihan huippua, että olen Putouksen jälkeen tehnyt ihan yksittäisiä työprojekteja ja olen saanut viettää perheen kanssa aikaa. Tavoitteena on, että ehtisin maaliskuussa pitämään ihan oikean isyysloman, Lavikainen toteaa.

Pienen lapsen isälle on tärkeää olla läsnä lapsensa arjessa – ja nyt siihen on siunaantunut sopiva hetki hektisen syksyn jatkoksi.

– Aika menee niin nopeasti, että sitä ei huomaakaan. Kehitys tuossa iässä on niin nopeaa, etten haluaisi missään nimessä missata näitä hetkiä.

Tulevalle kesälle ja syksylle Lavikainen odottaa saavansa vielä uusia, mielenkiintoisia työtarjouksia.

– Kalenterissa on vielä kesälle ja loppuvuodella tilaa, Lavikainen vihjaa.

”Putous on hyvä koulu television tekemiseen”

Lavikainen muistaa vieläkin ensimmäisen Putous-lähetyksensä kuin eilisen päivän. Näyttelijä tähditti ohjelmaa ensimmäistä kertaa vuonna 2017.

– Muistan sen hyvin. Ekan kauden tekeminen oli useamman jakson ajan sellaista kauhun, riemun ja jännityksen sekoittunutta oloa. Se olo on sittemmin vähän tasoittunut. Ei ole ihan hirveästi sellaista jännitystä ollut enää, kun tietää, että se menee hyvin, Lavikainen toteaa.

Kaiken kaikkiaan Lavikainen pitää Putousta loistavana kouluta television tekemiseen. Näyttelijälle huikeita katsojalukuja vuosi toisensa perään keräävä ohjelma on ollut sukellus altaan syvään päähän.

– Minulla ei ole juurikaan tv-taustaa, niin tämä on ollut minulle oppitunti siitä, että miten televisiota tehdään. Putous on hyvä koulu television tekemiseen.

Lavikainen ei halua poissulkea ajatusta siitä, että hänet nähtäisiin vielä tulevaisuudessa osana Putouksen tähtikaartia – vaikka se ei tulevana keväänä tulekaan tapahtumaan.

– En sano mihinkään ikinä ei! Pitää aina pitää ovet auki. Ei se ole mitenkään poissuljettu ajatus. Nyt on kuitenkin hyvä pitää vähän taukoa, Lavikainen toteaa salaperäisesti.

Putous nähdään MTV3-kanavalla alkaen 16.3.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja