Putinin ex-puheenkirjoittaja: Sotilasvallankaappaus tulossa mahdolliseksi Venäjällä, hetki koittaa vuoden sisällä

10:24
Katso myös: Putin ajaa kansakunnan eristyksiin – toistaako Venäjä historiaansa?

Sotilasvallankaappaus on tulossa mahdolliseksi Venäjällä sodan jatkuessa Ukrainassa, sanoo presidentti Vladimir Putinin entinen puheenkirjoittaja Abbas Gallyamov uutiskanava CNN:n haastattelussa.

Gallyamovin mukaan venäläiset etsivät syyllistä, kun Venäjän tappiot Ukrainassa kasvavat ja lännen pakotteet aiheuttavat vaikeuksia.

– Venäjän talous heikkenee. Sota on menetetty. Venäjälle palaa yhä enemmän ruumiita, joten venäläiset kohtaavat enemmän vaikeuksia ja yrittävät löytää selityksen, miksi näin tapahtuu ja tarkastelevat poliittisia prosesseja. He vastaavat itselleen: "Tämä johtuu siitä, että maatamme hallitsee vanha tyranni, vanha diktaattori", Gallyamov sanoi.

Gallyamovin mukaan tämä hetki voi tulla seuraavan 12 kuukauden sisällä.

– Vuoden sisällä, kun poliittinen tilanne vaihtuu ja maata johtaa todella vihattu, epäsuosittu presidentti ja sota on todella epäsuosittu, heidän on vuodatettava verta tämän vuoksi. Sotilasvallankaappauksesta tulee aito mahdollisuus, hän sanoo.

Peruuko Putin vaalit? 

Kahteen otteeseen 2000-luvulla Putinin puheenkirjoittajana toiminut Gallyamov sanoo myös pitävänsä mahdollisena, että Putin peruisi vuoden 2024 presidentinvaalit.

– Kun arvioi hänen tekojaan, kun hän eskaloi tilannetta ilman tarvetta, hän voi perua vaalit. Ilman voittoa Ukrainassa, hän kohtaa vaikeuksia Venäjän kansan kanssa. Venäläiset eivät tarvitse häntä, jos hän ei ole vahva. Hän saattaa julistaa poikkeustilan ja perua vaalit, Gallyamov sanoo.

Nykyään Gallyamovia kuvaillaan itsenäiseksi poliittiseksi konsultiksi, joka kommentoi Venäjän sisäpolitiikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja