Asiakirjaväite: Tshetshenian presidentin kannattajat raiskasivat Venäjän tv:n toimittajan ja pahoinpitelivät kuvaajan sairaalakuntoon

1:53
Katso video: Tutkijan mukaan Ukrainan apuun pitää sitoutua pitkäksi aikaa, pahimmillaan vuosiksi.

MTV Uutisten käsiinsä saaman asiakirjan mukaan Tshetshenian presidentin kannattajiksi esittäytyneet miehet sotilaspuvuissa kävivät venäläisen televisiokanavan NTV:n kuvausryhmän kimppuun Ukrainan Melitopolissa.

Vuonna 1993 perustettu NTV on yksi Venäjän kolmesta päätelevisiokanavasta. Toimittaja ja kuvaaja olivat Ukrainassa raportoimassa sodan kulusta.

MTV Uutisten näkemä asiakirja on päivätty 21. tammikuuta ja on osoitettu Svetlana Petrenkolle, joka on Venäjän tutkintakomitean mediasuhdeosaston johtaja. NTV on lähettänyt tapauksesta tutkintapyynnön Venäjän tutkintakomitealle.

Asiakirjassa sanotaan, että illalla 17. tammikuuta naistoimittaja ja kuvaaja olivat työkeikan jälkeen syömässä Zaporizhzhjan alueella Melitopolissa sijaitsevassa hotelliravintolassa. Tshetshenian tasavallan presidentin Ramzan Kadyrovin kannattajiksi julistautuneet miehet sotilaspuvuissa hyökkäsivät yhtäkkiä ravintolassa heidän kimppuunsa. Kuvaaja loukkaantui hyökkäyksessä ja tarvitsi sairaalahoitoa. Naistoimittaja raiskattiin ja pahoinpideltiin.

NTV kiisti myöhemmin tapahtuneen

Useat ukrainalaiset mediat ovat uutisoineet tapauksesta. Venäläistä NTV:n kuvausryhmää nimitetään ukrainalaismediassa propagandisteiksi.

Ukrainalaisen Dialog-julkaisun mukaan Venäjä yritti vaieta tapauksesta kokonaan, jotta Vladimir Putinin armeija ei joutuisi huonoon valoon, mutta NTV-televisiokanava lähetti tutkintapyynnön tapauksesta Venäjän tutkintakomitealle, joka on juurikin MTV:n näkemä asiakirja.

NTV-kanava kommentoi jälkikäteen väitettyä hyökkäystä näin: "Ilmoitamme virallisesti: tämä on hölynpölyä. Kyseiset toimittajat eivät ole koskaan matkustaneet Ukrainan sota-alueelle ja he lähettävät teille terveisiä Jekaterinburgista."

Raporttia korjattiin myöhemmin siten, että siitä poistettiin sanat, joiden mukaan toimittajat eivät ole koskaan olleet sota-alueella. Väite näyttäytyy epäuskottavana jo pelkästään sen vuoksi, että NTV:n verkkosivuilla on kyseisen naistoimittajan viimeisin juttu, joka oli päivätty 30. tammikuuta, ja se käsitteli Donbasia. Myös kuvaaja mainitaan yhtenä jutun tekijänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja