Putin: Venäjä parantaa asemiaan lähes koko rintamalla

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan Venäjän armeija on parantanut asemiaan lähes koko eturintamalla. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Venäjä on vahvistetusti aloittanut uusia, merkittäväksikin kuvailtuja hyökkäyksiä Ukrainan itärintamalla.

– Sitä, mitä nyt tapahtuu koko eturintamalla, kutsutaan "aktiiviseksi puolustamiseksi", Putin väittää.

– Ja meidän joukkomme parantavat asemiaan lähes koko rintamalla. Varsin suurella alueella, presidentti jatkoi.

Sunnuntaina yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) raportoi Venäjän edenneen paikallistetun kuvamateriaalin perusteella Itä-Ukrainan Avdijivkan kaupungin pohjois- ja eteläpuolella.

ISW:n mukaan Venäjän eteneminen on ollut "marginaalista". ISW kuvaili aiemmin tällä viikolla Venäjän hyökkäysoperaatiota Avdijivkan alueella merkittäväksi. Voit lukea lisää Avdijivkan suunnan taisteluista alla olevista linkeistä.

Ukrainan itärintama 14. lokakuuta. Punaiset nuolet ovat Venäjän hyökkäyksiä, siniset Ukrainan. Kartta: The War in Ukraine / Black Bird Group
Ukrainan itärintama 14. lokakuuta. Punaiset nuolet ovat Venäjän hyökkäyksiä, siniset Ukrainan. Kartta: The War in Ukraine / Black Bird Group

Lauantaina Ukrainan armeijan maavoimien komentaja, kenraalieversti Oleksandr Syrskyi sanoi, että tilanne Koillis-Ukrainan Kupjanskin ja Itä-Ukrainan Lymanin suunnalla on "huonontunut merkittävästi viime päivinä".

– Venäjä on toipunut tappioista kahdessa kuukaudessa ja aloittanut aktiiviset hyökkäykset ensin Makiivkan alueella ja myöhemmin Kupjanskin suunnalla, Syrskyi kertoo Ukrainan armeijan tiedotuksen mukaan.

Syrskyin mukaan Venäjä pyrkii piirittämään Kupjanskin kaupungin ja siirtämään rintamalinjan Oskiljoelle. Taistelualue on sama, jolla Ukraina teki syyskuussa 2022 nopeaan läpimurtoon pystyneen vastahyökkäyksen.

Venäjä tekee tällä hetkellä joka päivä "kymmeniä hyökkäyksiä panssaroitujen ajoneuvojen tuella", Syrskyi väittää. Venäjä käyttää ukrainalaiskomentajan mukaan lisäksi voimakasta tykistö- ja kranaatinheitintulta joukkojensa tukemiseen.

Harvinaista videokuvaa: Ukraina jakoi videon Leopardista taistelussa 2:31
Tältä näyttää Leopard 2A6 taistelussa – Ukrainan armeijan syyskuussa julkaisema video on väitetysti kuvattu Etelä-Ukrainassa. Kuvausaikaa ja -paikkaa ei ole vahvistettu.

 

 


 

Lue myös:

    Uusimmat