Putin puhui kohutusta futissuunnitelmasta – toivoo vastakkaista, mitä Venäjä Ukrainassa tekee

2:05
Kritiikki Putinia kohtaan Venäjällä voimistuu – kuka voi syöstä hänet vallasta?

Putin puhui aiheesta tavatessaan Bosnia ja Hertsegovinan johtoa tiistaina Kremlissä.

– Urheilun pitäisi yhdistää, ei erottaa ihmisiä, joten toivon, että urheilutapahtumat, mukaan lukien se, jonka mainitsitte (jalkapallon ystävyysottelu Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan) toteutuvat ja vaikuttavat urheilun ja ihmisten välisten suhteiden kehittämiseen, Putin sanoi Bosnia ja Hertsegovinan serbijohtaja Milorad Dodikille uutistoimisto Tassin mukaan.

Samalla Venäjä tuhoaa monia ihmissuhteita ja ihmisiä käydessään Ukrainassa brutaalia hyökkäyssotaa.

Dodik oli nostanut keskusteltavaksi jalkapallo-ottelun järjestämisen. Hän hehkutti Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkueen mahdollisuutta pelata ystävyysottelu Venäjää vastaan Pietarissa.

Dodik totesi myös, että osa on ottelua vastaan, mutta sanoi toivovansa, että peli järjestetään kaavaillusti 19. marraskuuta. Kohua herättänyttä ottelua ovat vastustaneet muun muassa Bosnia ja Hertsegovinan jalkapallotähdet Edin Dzeko ja Miralem Pjanic sekä niin ikään maajoukkueen pelaajistoon lukeutuva Luca Menalo ja maalivahti Ibrahim Sehic.

Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliitto tiedotti aiemmin syyskuussa hyväksyneensä tarjouksen pelata Venäjää vastaan, mutta Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliiton puheenjohtaja Vico Zeljkovic on kertonut, että liitto aikoo vielä keskustella pelaamisesta Venäjää vastaan lokakuussa.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa ovat kieltäneet Venäjää pelaamasta virallisia otteluita. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja