Uefa löi Venäjän edestä oven kiinni – ei asiaa jalkapallon EM-kisoihin

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on ilmoittanut, että Venäjän osallistuminen vuoden 2024 jalkapallon EM-kisojen karsintoihin evätään.

Venäläiset jalkapalloseurat ovat niin ikään Uefan kilpailujen ulkopuolella maan jatkaessa hyökkäyssotaa Ukrainassa. Venäjän jalkapalloliitto valitti Uefan päätöksestä urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle, joka kuitenkin hylkäsi valituksen heinäkuussa.

Saksan jalkapalloliitto vaati Venäjän kumppanimaan Valko-Venäjän sulkemista niin ikään EM-kisojen ulkopuolelle. Valko-Venäjä on kuitenkin EM-karsinnoissa mukana, vaikka sen ei sallitakaan pelata kotiotteluita.

Venäjän maajoukkue on pelannut edellisen kerran marraskuussa 2021, ja tietojen mukaan se suunnittelee marraskuulle harjoitusottelua Bosnia-Hertsegovinaa vastaan

Vuoden 2024 EM-kisat pelataan Saksassa. Karsinnat käynnistyvät maaliskuussa 2023 ja päättyvät vuotta myöhemmin. EM-karsintojen lohkoarvonta suoritetaan lokakuun 9. päivä.

Juttua muokattu kello 18.42. Lisätty maininnat lohkoarvonnan päivämäärästä, Venäjän edellisestä ottelusta sekä suunnitellusta harjoitusottelusta.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja