Eurooppalaiselta maajoukkueelta kohauttava ilmoitus – pelaa Venäjän kanssa

Bosnia ja Hertsegovina pelaa marraskuussa jalkapallossa epävirallisen ystävyysottelun, jolla se tulee varmasti keräämään muitakin kuin ystäviä. Vastassa on tuolloin Venäjä.

Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliitto tiedottaa hyväksyneensä tarjouksen pelata Venäjää vastaan. Ottelu pelataan 19. marraskuuta Pietarissa.

Kyse on epävirallisesta ystävyysottelusta – Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa ovat kieltäneet hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvää Venäjää pelaamasta virallisia otteluita. Venäjää ei myöskään lasketa Fifan ja Uefan turnauksiin.

Venäjä pelaa syksyllä kuitenkin ystävyysotteluita myös Kirgisiaa ja Irania vastaan. Suomellekin viime vuosilta varsin tuttu vastustaja Bosnia ja Hertsegovina on Venäjän ensimmäinen eurooppalainen ottelukumppani hetkeen. 

Al Jazeera Balkansin toimittaja Emir Delic on paljastanut Twitterissä Uefan vastanneen Venäjän jalkapalloliitolle, ettei sillä ole vastalauseita Venäjän maaperällä pelattavaa ottelua kohtaan.

"Ei saa missään olosuhteissa toteutua"

Uefan välinpitämättömyys on herättänyt tuoreeltaan vahvoja reaktioita.

– Kuten odotettua, Uefa pesee kätensä ja vahvistaa, ettei heillä ole mitään tekemistä ystävyysotteluiden järjestämisen kanssa. Kaikki vastuu Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliitolle, bosnialainen toimittaja Sasa Ibrulj kirjoitti Twitterissä.

Politiikan tutkija Jasmin Mujanovic otti vielä tiukemmin kantaa.

– Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliitto on hyväksynyt ystävyysottelun Venäjän kanssa, eikä Uefa ole ilmaissut vastustusta. Tämä ottelu ei saa missään olosuhteissa toteutua. Pelaajien, valmentajien ynnä muiden pitäisi asettua boikottiin ja Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliitto pitäisi saada irtautumaan ajatuksestakin, Mujanovic twiittasi.

0:38
MPKK:n Paronen: "Venäjälle sodan keskeyttäminen kasvojen menettämiseen on täysin mahdoton ajatus."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja