Venäjän maajoukkue ei aio polvistua EM-kisoissa – duumasta raju kommentti muulle Euroopalle

6:18
Tulosruutu pureutui jalkapallon EM-kisoihin.

Venäjän jalkapallomaajoukkueen pelaajat eivät aio polvistua ennen EM-kisoissa. Duuman urheilu-, turismi ja nuorisokomitean jäsen Dmitri Svishtshev puhisi aiheeseen kantaa ottaessaan tuimaa tekstiä muulle Euroopalle.

Venäjä kohtaa B-lohkon ennakkosuosikin Belgian EM-turnauksen ensimmäisessä ottelussaan tänään lauantaina kello 22 Suomen aikaa. Ensi keskiviikkona Venäjä pelaa puolestaan Suomea vastaan.

Vaikka EM-kisoissa on luvassa polvistumisia Black Lives Matter -liikkeen puolesta, Venäjä ei aio tähän ryhtyä. Duuman jäsen, urheiluvaikuttaja Dmitri Svishtshev sanoi, että Venäjän maajoukkue edustaa Venäjän näkemyksiä urheilukentillä, ja päätöstä kunnioitetaan.

– Jos he ovat päättäneet, etteivät he polvistu BLM:n tueksi Belgia-ottelussa, heidän on toimittava sen mukaan, Svishtshev sanaili Championatin mukaan.

Svishtshev latasi kovaa tekstiä suhtautumisesta Venäjään.

– Ulkomaisessa mediassa on varmasti luvassa paljon kiistaa, mutta tämä ei ole ehdottomasti sen arvoista, että siihen kiinnitettäisiin huomiota. Meitä ei kuunnella hyvin, jos sanomme tai kysymme jotain. Näyttää lisäksi siltä, että jos kysymme jotain, he yrittävät tehdä täysin vastakkaisella tavalla. 

Svishtshev nosti erikseen esiin Ukrainan pelipaidat, jotka ovat suututtaneet Venäjällä. Niiden etupuolelle on asemoitu Ukrainan valtion ääriviivat, mukana kiistelty Krimin alue. Krim on kansainvälisen oikeuden mukaan osa Ukrainaa ja Venäjä on liittänyt sen laittomasti itseensä. Venäjän valtionduuma on tuominnut paidat "poliittiseksi provokaatioksi".

Euroopan jalkapalloliitto Uefa päätti torstaina, että Ukrainan pelipaidoissa näkyvä kartta on hyväksyttävä. Venäjällä tätä ei ole sulatettu.

– He eivät kuuntele meitä, joten meidän ei pitäisi välittää Euroopan reaktiosta, Svishtshev tykitti.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja