Putin pitää tänään vuosittaisen puheensa parlamentille – viime kerralla keskiössä olivat uudet ohjukset

Myös Venäjä irtaantuu keskimatkan ohjukset kieltävästä sopimuksesta 1:38
Venäjä on ilmoittanut vetäytyvänsä keskimatkan ohjukset kieltävästä ohjussopimuksesta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää tänään vuosittaisen puheensa Venäjän parlamentille. Puheessa Putinin odotetaan kertovan maan tärkeimmistä sisäpoliittisista ja ulkopoliittisista tavoitteista.

Viime vuonna Putin käytti puhetta Venäjän sotilasmahdin esittelyyn. Tuolloin presidentti muun muassa kertoi uusista ohjuksista.

Putinin uskotaan käsittelevän ohjuksia puheessaan myös tällä kertaa, koska sekä Venäjä että Yhdysvallat ovat vetäytymässä keskimatkan ohjuksia koskevasta INF-sopimuksesta.

Toisaalta esimerkiksi politologi Aleksei Muhin arvelee uutistoimisto AFP:n mukaan, että Putin keskittyy tällä kertaa etenkin sisäpolitiikkaan ja talouteen.

Putinin suosio on vuoden mittaan laskenut. Riippumattoman Levada-keskuksen tammikuisessa kyselyssä 64 prosenttia vastaajista hyväksyi Putinin toiminnan presidenttinä. Vuotta aiemmin vastaava luku oli 80. Edellisen kerran suosio oli yhtä alhaalla ennen Krimin miehitystä.

Syynä suosioon laskuun pidetään talousongelmia, mutta myös erittäin epäsuosittua eläkeuudistusta.

Putinille 15. kerta

Putinin puhe näytetään suorana lähetyksenä Venäjän televisiossa. Lyhimmillään Putinin vuosipuheet ovat olleet vajaan tunnin mittaisia, mutta viime vuonna puhe oli Tassin mukaan ennätyspitkä ja kesti melkein kaksi tuntia.

Puheperinteen juuret juontavat Boris Jeltsinin presidenttikaudelle 25 vuoden taakse, kertoo Tass. Putinille puhe on 15. ja ensimmäinen hänen nykyisellä presidenttikaudellaan. 

Lue myös:

    Uusimmat