Mainos

Putin pitää tänään odotetun puheensa – Lupaa kansalle hyvinvointia, huomioi todennäköisesti myös Ukrainan

Presidentti Vladimir Putin pitää tänään vuotuisen puheensa Venäjän parlamentille Kremlissä.

Putin aloittaa puheensa kello 11 Suomen aikaa. Hänen odotetaan kertovan maan tärkeimmistä sisäpoliittisista ja ulkopoliittisista tavoitteista.

Sisäpolitiikassa Putinin on ennakoitu lupaavan kansalle entistä suurempia painotuksia hyvinvointiin, kuten terveydenhuoltoon, koulutukseen. Niiden rahoittaminen on herättänyt jo etukäteen kysymyksiä. Lähteiden mukaan myös eläkeikää pitäisi Venäjällä nostaa, mutta tällaiseen kysymykseen Putin ei aio ottaa kantaa.

Ulkopolitiikassa hänen on ennakoitu huomioivan Ukrainan tilanteen. Helsingin Sanomat kertoo uutissivusto RBK: hen viitaten, että presidentti kertoi tiistaina keskustelleensa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa ehdotetuista Itä-Ukrainan rauhanturvaajista myönteisessä hengessä.

Venäjän presidentti on tavallisesti pitänyt puheensa kansakunnalle joulukuussa. Viime joulukuussa presidentti jätti linjapuheen kuitenkin väliin ja siirsi sen tälle päivälle.

Venäjän presidentinvaalit järjestetään tässä kuussa, ja Putin on vaalien ehdoton ennakkosuosikki. Putin on hallinnut venäläistä politiikkaa joko presidenttinä tai pääministerin jo 18 vuoden ajan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.