Putin puhui pakotteista ja lähetti uhkauksen – "Väistämättömiä negatiivisia vaikutuksia globaalisti"

Mihin Putin pyrki tv-esiintymisellään lentoemäntien kanssa? 3:01
Katso myös: Mihin Putin pyrki tv-esiintymisellään lentoemäntien kanssa?

Vladimir Putin on jälleen kommentoinut Ukrainan sotaa ja sen taloudellisia vaikutuksia.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Putin väittää, etteivät lännen pakotteet ole oikeutettuja. Hänen mukaansa länsi pettää pakotteilla omaa väestöään. Putin sanoi, että Venäjä ratkaisee pakotteiden aiheuttamat ongelmat ja tulee näin entistä itsenäisemäksi ja suvereeniksi.  

Lännen pakotteet ovat seurausta Venäjän hyökkäyksestä ja sotatoimista Ukrainassa.  

Putin uhkasi myös epäsuorasti länsimaita lannoitteiden hinnannousulla. Putin sanoi, että jos länsi jatkaa taloudellista painostusta, ruuan hinta nousee globaalisti.  

Venäjän teollisuusministeri kertoi, että Venäjä rajoittaa lannoitteiden viemistä ulkomaille. Venäjä on merkittävä lannotteiden tuottaja.

Maatalousministerin mukaan Venäjällä ruokahuoltovarmuus on silti varmistettu. 

Putinin mukaan Venäjällä on vielä lannoitesopimuksia "ystävällisten maiden" kanssa. Lannoitteita kommentoidessaan Putin myös lähetti uuden uhkauksen maailmalle.

– Jos länsi aiheuttaa ongelmia Venäjälle, sillä tulee olemaan väistämättömiä negatiivisia vaikutuksia globaalisti.

Venäjän teollisuusministerin mukaan tuontituotteiden hinnat ovat kasvaneet merkittävästi Venäjällä. Hänen mukaansa syynä on "entisten kumppaneiden vastuuton käytös".

Putin myös kommentoi Yhdysvaltain asettamaan öljyn tuontikieltoa Venäjälle. Putin sanoo, että länsi yrittää syyttää Venäjää omista virheistään. Putin myös sanoo, että inflaatio nousee Yhdysvalloissa öljypäätöksen vuoksi.

Lisäksi Putin toisti Venäjän pitävän kiinni energiavelvoitteestaan. Putinin mukaan Venäjä ratkaisee rauhallisesti pakotteisiin liittyvät ongelmat. 

Juttua oikaistu 10.3.2021 klo 17.14: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Putin olisi sanonut ruuan hinnan kasvavan Venäjällä. Hän kuitenkin uhkasi muita hintojen nousulla. 

Lue myös:

    Uusimmat