Yle: Putin kehotti FSB:tä toimimaan - alkaako Suomen itäraja vihdoin pitää?

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi uutista Putinin puheesta varovaisesti 2:25

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kehoittanut turvallisuuspalvelu FSB:tä tehostamaan pakolaisvirtojen kontrollia. Pääministeri Juha Sipilä toivoo käytäntöjen palaavan sellaisiksi, että laiton tulo itärajan yli loppuu. 

Putin: Pakolaisten pääsyä Venäjälle rajoitettava 2:23

Yleisradio kertoo nettisivuillaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on FSB:n johtokunnan kokouksessa kehottanut turvallisuuspalvelua koventamaan pakolaisvirtojen kontrollia.

– On tarpeen tiukentaa sekä Venäjälle että Venäjän kautta Euroopan maihin suuntautuvien pakolaisvirtojen kontrollia, YLE kertoo Putinin sanoneen.

Venäjän media kertoi eilen FSB:n pidättäneen 26 afgaanipakolaista Murmanskin alueella. Afganistanilaisten kerrottiin oleskelevan maassa laittomasti ja pyrkineen Suomeen hakemaan turvapaikkaa.

Sipilä ei ennakoi

Suomi on pyrkinyt Venäjän kanssa neuvottelemaan toimista, joilla laiton maahantulo Suomen pohjoisten rajanylityspaikkojen kautta saataisiin loppumaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi uutista Putinin puheesta varovaisesti. Hän ei ryhtynyt spekuloimaan sillä, voisiko Putinin kehoitus liittyä myös Suomen tilanteeseen.

– Tässä varmasti taustalla on heidän huolensa, jotka liittyvät turvallisuuteen ja näitä huolia mekin on nostettu esille. Pakolaisvirroissa on mukana esimerkiksi ISIS-taistelijoita, jotka varmasti ovat yhteisenä huolena niin Euroopassa kuin Venäjälläkin, totesi Sipilä.

Uutisen vaikutusta Suomen rajatilanteeseen Sipilä ei alkanut ennakoida.

– Siitä ei tietenkään vielä ole tietoa, mutta tämä on juuri sen suuntaista, jota keskusteluissa on nostettu esille, että tähän Suomeenkin suuntautuvaan laittomaan pakolaisvirtaan heidän tulisi puuttua, sanoi Sipilä.

– Olen tyytyväinen sitten kun näen, että tuo tilanne rajalla palaa niihin käytäntöihin, mihin olemme vuosikymmenten aikana tottuneet, totesi Sipilä.

Lue myös:

    Uusimmat