Putin hurmasi Hollywood-tähdet laulullaan - katso video

Venäjän pääministeri Vladimir Putin on päässyt esittelemään musikaalisia kykyjään.

Putin osallistui eilisiltana Pietarissa järjestettyyn hyväntekeväisyyskonserttiin, johon oli kutsuttu myös maailmanluokan elokuvatähtiä, kuten Sharon Stone, Mickey Rourke ja Monica Belucci. Kesken juhlakonsertin juontaja kysyi yllättäen Putinilta, haluaisiko pääministeri esittää jonkin kappaleen yleisölle.

- Kuten suurin osa ihmisistä, minäkään en osaa laulaa enkä tanssia. Silti rakastan tehdä niitä, Putin totesi ja asteli pianon ääreen.

Putin soitti pianolla ensiksi saman neuvostoaikaisen kappaleen, jonka hän lauloi kymmenen venäläisvakoojan kanssa heinäkuussa. Yhdysvallat oli juuri karkottanut vakoojat suuren kohun saattelemana maasta.

Tämän jälkeen pääministeri hemmotteli kuulijoitaan vielä toisella kappaleella, kun hän tarttui mikrofoniin ja lauloi Louis Armstrongin hitin "Blueberry Hill". Uutistoimisto AFP:n mukaan yleisö nousi seisaalleen, kun Putin tapaili laulunsanoja murteellisella englannilla jazz-bändin säestämänä.

Konsertti huipentui filmitähtiä vilisseen yleisön yhteislauluun. Kappaleena oli venäläisyhtye Zemlyanen 80-luvun hitti, joka yleensä soitetaan Venäjän kosmonauteille ennen kuin heidät laukaistaan kohti avaruutta.

Putin tapasi eilen Pietarissa myös pääministeri Mari Kiviniemen (kesk). Vierailun aikana kollegat keskustelivat muun muassa suomalaislasten venäjän opiskelusta.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat