Mainos

Putin ei ottanut Robinsonia vastaan

Venäjän tuore presidentti Vladimir Putin on kieltäytynyt tapaamasta YK:n ihmisoikeuskomissaaria Mary Robinsonia. Moskovassa vieraileva Robinson on suututtanut venäläisjohdon Tshetshenia-lausunnoillaan.

Ms. Robinson

Robinson korosti myöhään eilen, että Venäjän on tutkittava mahdolliset Tshetsheniassa tapahtuneet rikokset perin pohjin.
-Ihmisoikeusrikokset on selvitettävä, ja rikoksia tehneitä täytyy rangaista. Venäjän pitäisi merkittävänä YK-maana täyttää velvollisuutensa, Robinson sanoi.

Tshetsheniassa eilen vieraillut Robinson pääsi lähtemään Dagestanista Moskovaan vasta tänään huonon säätilan takia. Moskovassa Robinsonin on tarkoitus tavata Venäjän ministereitä. Robinson sanoi painostavansa näitä selvittämään väärinkäytöksiä. Lisäksi Robinsonin on tänään myös määrä raportoida Tshetshenian matkastaan YK:n ihmisoikeuskomissiolle Genevessä.

Robinson on arvostellut Venäjän viranomaisia siitä, ettei hän päässyt matkallaan tutustumaan pahamaineisiin pidätyskeskuksiin, ns. suodatusleireihin. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan suodatusleireihin joutuneita tshetsheenejä on mm. kidutettu.

Robinson piti "ironisena", että hänet päästettiin Groznyissä katsomaan pidätyskeskusta, jossa oli ainoastaan kaksi ryöstelystä syytettyä naista.
-Useat todistajat ovat syyttäneet univormupukuisia ryöstelystä, Robinson huomautti ennen lähtöään Moskovaan.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.