Putin uhoaa: Venäläisjoukot saavuttavat "jalon" tavoitteensa Ukrainassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää kiinni syistään hyökätä Ukrainaan – kehuu venäläisjoukkojen toimintaa 1:51
Näin Putin perusteli sotaa venäläisille tiedotusvälineille tiistaina.

Venäjän presidentti tapasi Kaukoidässä jälleen Valko-Venäjän itsevaltaisen johtajan Lukashenkan.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan maan asevoimien joukot ovat toimineet Ukrainassa "rohkeasti ja tehokkaasti". Putinin lausunnosta uutisoi muun muassa BBC venäläisiin uutistoimistoihin viitaten.

Putinin mukaan Venäjällä ei ollut vaihtoehtoa "sotilaalliselle operaatiolle", jonka se aloitti Venäjän suojelemiseksi. Putin kuvasi operaation päätavoitteen olevan Donbassin alueen ihmisten auttaminen. Hän puhui jälleen Donbassin alueella tehdystä "kansanmurhasta", mistä ei ole mitään riippumattomia todisteita.

Putin sanoi olevansa varma, että venäläisjoukot saavuttavat Ukrainassa tavoitteensa, joita hän kuvaili "jaloiksi". Todellisuudessa Venäjän joukkojen jäljiltä on Ukrainassa paljastunut muun muassa siviileiden joukkosurmia ja ryöstelyä.

Putin kommentoi Ukrainan tilannetta vierailulla Amurin alueelle Kiinan rajan tuntumaan. Matkan aiheena on Venäjällä tänään vietettävä kosmonauttien päivä, minkä vuoksi Putin myös vierailee Vostotshnyn avaruuslentokeskuksessa.

Vierailun yhteydessä Putin tapasi tänään niin ikään Kaukoitään matkustaneen Valko-Venäjän johtajan Aljaksandr Lukashenkan. Vierailusta kertoi aiemmin muun muassa valkovenäläinen Belta-uutistoimisto.

Lukashenka ja Putin keskustelivat Beltan mukaan Ukrainan tilanteesta sekä yhteisistä toimista länsimaiden asettamia pakotteita vastaan. Valko-Venäjä on toiminut tukialueena Ukrainassa sotiville venäläisjoukoille, mutta maa ei ole toistaiseksi osallistunut suoraan sotatoimiin Venäjän rinnalla.

Lue myös:

    Uusimmat