Purjevene ajalehti masto poikki Helsingin edustalla – merivartiosto kiittelee valpasta venekansaa

Purjeveneelle sattui vaaratilanne alkullasta Suomenlahdella Helsingin edustalla.

Veneen masto katkesi, minkä seuraksena vene alkoi ajalehtia. Veneessä olleet ilmoittivat asiasta Suomenlahden merivartiostolle. 

Onnettomuus sattui Itä-Villingin saaren edustalla. Itä-Villinki sijaitsee Laajasalon ja Santahaminan saarten itäpuolella. Matkaa onnettomuuspaikalta Itä-Villingin rantaan oli joitakin satoja metrejä.

Onnettomuudessa ei tapahtunut henkilövahinkoja, ja aineellisetkin vahingot rajoittuivat Suomenlahden merivartioston meripelastusjohtaja Juhana Aallon mukaan katkenneeseen mastoon.

– Meripelastusseuran yksikkö oli siinä lähellä ja hälytimme heidät tehtävlle. He avustivat veneen laituriin, henkilöillä ei ollut vaaraa, Aalto sanoo.

"Ohiveneilijät hyvin valveutuneita"

Ilman nopeaa apua onnettomuudessa olisi voinut käydä huonomminkin.

– Tuuli oli kyllä aika kova ja paikalla oli paljon muutakin veneliikennettä ja kivikkoakin oli lähellä. Jos apua ei olisi saatu nopeasti, olisi voinut tulla muutakin vahinkoa,  

Meripelastusjohtaja Suomenlahden merivartiostosta kiittee muiden veneilijöiden toimintaa.

– Ohiveneilijät olivat hyvin valveutuneita ja hyvin kartalla. Liikennettä oli paljon ja yksi ohiajanut vene kutsui meitä meri-vhf -radiolla. Vaikka viranomaisia tai Meripelastusseuran yksiköitä ei olisi ollut lähellä, niin siinä olisi kuitenkin ollut veneitä lähellä avustamaan, Aalto sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat