Merivartiosto joutui vaaralliselle pelastustehtävälle keskelle myrskyä Helsingissä kumiveneilijän takia: "Hän oli seikkailumielellä liikkeellä"

2:11
Katso Jarmo Häkkisen haastattelu MTV Uutiset Livestä!

Koko yön töissä ollut Jarmo Häkkinen Suomenlahden merivartiostosta osallistui Hernesaaren edustalla veden varaan joutuneen kumiveneilijän pelastamiseen. Kumiveneilijä oli matkalla saareen.

– Tässä tehtävässä meille tuli ilmoitus, että henkilö oli kumiveneellä liikkeellä ja kaatunut veneen kanssa ympäri, Häkkinen kertoo.

Kumiveneilijä oli pysynyt pinnalla istumalla kumiveneen päällä, mutta ei hallinnut veneen liikkeitä. Vene ajelehti tuulen mukana.

– Tilanne oli kyllä vaarallinen. Keli oli todella kova, tuuli puhalsi varmasti yli 25 metriä sekunnissa. Aallon korkeus alueella lähenteli varmaan kahden metrin luokkaa, Häkkinen kertoo olosuhteista.

Kumiveneilijän onneksi merivartioyksikkö pääsi paikalle nopeasti ja henkilö havaittiin pian saapumisen jälkeen. Veneilijällä oli päässään otsalamppu.

– Näimme hänet siellä meren keskellä ja saatiin hänet nostettua partioveneen kyytiin, Häkkinen kuvailee pelastusoperaatiota.

Kumiveneilijä oli omien sanojensa mukaan matkalla saareen.

– Hän oli vähän seikkailumielellä liikkeellä, Häkkinen summaa.

Merivartioston mukaan alkoholilla ei ollut osuutta asiaan. Pelastustehtävään osallistui merivartioston lisäksi poliisi ja pelastuslaitos.*

*Juttuun lisätty tieto viranomaisyhteistyöstä klo 15.53.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja