Saunalauttareissu ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan Porvoossa: päivällä se hinattiin mereltä, yöllä miehistö pelastettiin uppoavalta alukselta

Miesten saunalauttareissu Helsingistä Pyhtäälle ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, vaan alus upposi Porvoon edustalla.

Suomen merivartiosto sai puoli kahden aikaan yöllä ilmoituksen uppoamisvaarassa olevasta saunalautasta Porvoon edustalla. Saunalautta oli saanut vuodon ja vakavan kallistuman.

Tehtävään hälytettiin Porvoon merivartioaseman partiovene, poliisivene Helsingistä sekä meripelastushelikopteri. 

Pelastajien saapuessa paikalle alus oli pahasti kallistunut ja kyydissä olleet kaksi miestä saatiin pelastettua vahingoittumattomina. Saunalautta kuitenkin ajelehti puoliksi uponneena matalikolle Pellingin pohjoispuolella.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun samainen saunalautta työllisit merivartiostoa. Aiemmin edellisenä päivänä alus oli ajelehtinut konerikon seurauksena merellä Porvoon majakan itäpuolella. Tuolloin merivartiosto hinasi aluksen miehistöineen Emäsaloon. Matkaa oli kuitenkin jatkettu samana iltana, ja se päättyi alle 20 kilometrin jälkeen saunalautan uppoamiseen. 

Alun perin saunalautta oli lähtenyt matkaan Helsingistä ja sitä oltiin viemässä talvisäilytykseen Pyhtäälle.

Merivartiosto haluaa muistuttaa tiedotteessaan kaikkia veneilijöitä arvioimaan huolellisesti vallitsevat sääolosuhteet, oman aluksen ja miehistön suorituskyvyn sekä turvallisen reittivalinnan.

– Hyvällä ennakoinnilla vältetään usein monta vaaratilannetta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja