Puolustusvoimien kenttäpiispalta hämmentävä kirjoitus: Naiset palautettava synnyttäjiksi – "Vapaa seksi ajaa Suomen turmioon"

0:48
Puolustusvoimien kenttäpiispa Pekka Särkiön blogiteksti aiheutti hämmenystä – katso kuvakollaasi kirjoituksista.

Puolustusvoimien kirkollisten asioiden johtaja, kenttäpiispa Pekka Särkiö on julkaissut Kotimaa24 -verkkolehden blogipalstallaan asenteiltaan hämmentävän kirjoituksen. Särkiön mukaan ”marxilaisen vallankumouksen tilalle on Suomessa tullut kulttuurieliitti, joka harrastaa vapaata seksiä ja ajaa yhteiskunnan turmioon". Puolustusvoimissa kirjoituksesta ei pidetty lainkaan. Särkiö poisti sen verkosta liukkaasti ja pyyteli anteeksi mielipahaa.

Särkiö kutsuu kulttuurieliitiksi nimeämäänsä nuorta sukupolvea virukseksi ja kehottaa kirjailija Veikko Huovista siteeraten naisia pysymään synnyttäjinä.

Kenttäpiispa Pekka Särkiön, 57, mukaan ”bolshevikkien aseellinen vallankumous on väistynyt ja tilalle on kasvanut kulttuurikumous, jolle avioliitto, miehen ja naisen sukupuolijako, ydinperhe ja lasten kasvatus ovat kaiken pahan alku ja juuri”.

Särkiö näkee, että ”peruskivet puuttuvat, jos ei voi luottaa syntymässä annettuun sukupuoleensa tai elämän merkityksellisyyteen Jumalan antamana lahjana”.

Kenttäpiispan mukaan ”kulttuurieliitti toimi taistelevina pioneereina promiskuiteetin rintamalla jo 100 vuotta sitten. Seksiä harrastettiin yli sukupuoli- ja avioliittorajojen. Puolueen nuorisoleirillä ei suvaittu porvarillista pihtaamista”.

Särkiö ei avaa, mihin historiallis-sosiologisiin lähteisiin hän perustaa väitteensä vapaasta seksistä.

Kenttäpiispa katsoo, että alhainen syntyvyys johtuu vähintään osaksi ydinperheen ja avioliiton murenemisesta. Avioliittoa Särkiö kuvaa pysyväksi ja turvalliseksi kodiksi seksille.

Ottakaamme malli Afrikasta ja Lähi-idästä

Hän ottaa myös kantaa työperäiseen maahanmuuttoon, josta ”kulttuurieliitti innostuu, mutta pian hymy jäykistyy. Lähi-Idästä ja Afrikan maista muuttavien avioliitto- ja perhekäsitystä kulttuurivallankumous ei ole vielä murtanut”.

Särkiön mukaan näiden maahanmuuttajien keskuudessa ”miehen ja naisen avioliitto on kunniassa ja esiaviollista seksiä ei hyväksytä. Sukupuolia on kaksi eikä niitä vaihdeta. Mutta syntyvyyspä on korkealla”, iloitsee kenttäpiispa.

Särkiö kuvaa sekavassa vertauksessaan kulttuurieliitin aiheuttamaa elämäntapojen vallankumousta ”virukseksi, joka on itänyt jo pitkään, mutta hedelmät kypsyvät”.

Kenttäpiispa kannustaa: karvakannel soimaan!

Blogi huipentuu laajoihin siteerauksiin kirjailija Veikko Huovisen 1970-luvun teoksista. Särkiö vetoaa Huovisen luomaan Havukka-ahon ajattelijaan, jonka mukaan on ”höpöpuhetta, että naisella olisi joku rooli, josta tulisi vapautua”.

Kenttäpiispa Särkiö päättää kirjoituksensa tähän sanatarkkaan huovis-sitaattiin:

”Naisen pittää tehä lapsia ja hoitaa ne ja laittaa ruokaa ja ommella. Se on jokkaisen miehen ja naisen velvollisuus, että pannaan se karvakannel soimaan ja tehhään uusia ihmisiä maapallolle hipsimään."

”Saatanan tunari” – mutta onko hän edes piispa

Särkiön blogia otsikolla Vallankumouksen hedelmät pysyvät on arvattavastikin jaettu somessa. Kommenteissa kirjoitusta luonnehditaan ”tunkkaiseksi" ja "käsittämättömäksi”.

Pappi, entinen toimittaja ja Helsinki Mission johtaja Olli Valtonen kirjoittaa, että ”tätä käsittämätöntä tekstiä luetaan puolustusvoimissa korvat ja pää punaisina – ja tämäkin menee kirkon piikkiin".

Valtonen siteeraa presidentti Urho Kekkosta: saatanan tunari!

Kirkko & Kaupunki -lehden päätoimittaja Jaakko Heinimäki muistuttaa, että Särkiö ei ole kirkon piispa, tai ei siis piispa ollenkaan. Heinimäki on pyytänyt miettimään Puolustusvoimien kirkkojohtajalle muuta titteliä, ettei häntä sekoitettaisiin kirkon piispoihin.

Espoon piispa Kaisa-Mari Hintikka kirjoitti, ettei ole aikoihin kokenut itseään niin esineellistetyksi kuin kenttäpiispan aatosten äärellä. Hintikan mukaan ne edustavat ohutta historian, ihmisen ja kristillisen uskon ymmärrystä.

Särkiö selittää, Puolustusvoimat moittii

Everstiluutnantti Jussi Puustinen Puolustuvoimien viestintäosastolta kertoo, että kirjoitusta on pidetty epäonnistuneena. Se ei vastaa lainkaan Puolustuvoimien ihmiskäsitystä.

– Meillä on yksiselitteisen selkeä linja: tasa-arvo ja yhdenvertaisuus koskien sukupuolia, seksuaalista suuntautumista ja etnistä taustaa. Särkiön kanssa on keskusteltu ja hän totesi itsekin, että teksti ei ollut ihan onnistunut.

MTV Uutiset tavoitti Särkiön, joka vakuutti nyt, että hän sitoutuu työnantajansa linjauksiin.

– Poistin kirjoituksen ja pyysin anteeksi.

Särkiö selitti MTV Uutisille, että hän onkin  erityisen huolissaan suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuudesta, jos syntyvyys laskee ja verotulot putoavat. Tälle näkökulmalle hän omisti pitkässä blogissaan yhden kappaleen.  Kirjoitus keskittyi vapaan naiskuvan ja liberaalien elämäntapojen paheksumiseen.

Juttua päivitetty 22.6. 2020 klo 16.42. Lisätty piispa Hintikan, Puolustusvoimien ja Särkiön kommentit sekä tieto siitä, että kirjoittaja poisti bloginsa verkosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja