Puolustusvoimat avautuu viimein Lemmenjoen rikosepäilyistä: "Epäasiallinen käyttäytyminen tuomittavaa"

Ilmavoimat mukana Red Flag -harjoituksessa 0:51
Video: Ilmavoimat osallistui lokakuussa Red Flag -harjoitukseen.

Puolustusvoimat tuomitsee komentajansa epäasiallisen käyttäytymisen Lemmenjoella syksyllä 2017 pidetyssä harjoituksessa.

Puolustusvoimat on viimein kommentoinut Lemmenjoen vapaaehtoiseen harjoitukseen liittyvää rikostutkintaa verkkosivuillaan.

Valtakunnansyyttäjänvirasto kertoi aiemmin tällä viikolla, että Ilmavoimien komentaja Sampo Eskelistä ja Karjalan lennoston entistä komentajaa Markus Päiviötä vastaan on nostettu syytteet.

"Epäasiallinen käyttäytyminen tuomittavaa"

Eskelistävastaan on nostettu syyte palvelusrikoksesta, ja Päiviötä vastaan esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta.

– Lemmenjoella epäilty lennoston komentajan epäasiallinen käyttäytyminen on tuomittavaa, tiedotteessa sanotaan.

Sekä Eskelinen että Päiviö ovat kiistäneet syytteet. Tiedotteessa muistutetaankin, ettei ketään ole vielä lainvoimaisesti tuomittu.

"Laki kieltää tiedottamisen"

Puolustusvoimien mukaan se ei ole voinut kommentoida asiaa julkisuudessa, koska tiedottamisesta vastaa esitutkinnan aikana poliisi ja sen jälkeen syyttäjä.

– Tästä johtuen puolustusvoimat ei viranomaisena voi kommentoida tapahtumien ja esitutkintojen yksityiskohtia. Jos näin tehtäisiin, olisi se vastoin lakia.

Tiedotteen mukaan puolustusvoimissa tutkitaan vuositasolla noin 70–90 henkilökuntaan liittyvää sotilasrikosepäilyä.

Harjoitusohjeet tarkastetaan

Lemmenjoella järjestettyihin vapaaehtoisiin harjoituksiin on osallistunut vuosittain noin parikymmentä eri alojen vaikuttajaa.

Harjoituksiin osallistuneiden mukaan reissujen aikana on muun muassa pidetty esitelmiä, patikoitu, kuljettu jokiveneellä, ratkottu rastitehtäviä, ammuttu laseraseilla, saunottu sekä laulettu mökissä karaokea.

Puolustusvoimat aikoo tarkastaa vapaaehtoisia harjoituksia koskevat ohjeensa.

Lue myös:

    Uusimmat