Mainos

Tästä on kyse Lemmenjoen kertausharjoitusten rikosepäilyissä – IS: Komentaja sätti ja räyhäsi, alkoholi mukana tapahtumissa

Korkea-arvoisten Ilmavoimien upseerien palvelusrikossyytteisiin johtaneista tapahtumisista Lemmenjoen vapaaehtoisissa on saatu uutta tietoa. Asiasta raportoi Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomat kertoo lähteisiinsä nojaten, että kolmipäiväisessä harjoituksessa Ilmavoimien Lapinmajalla vuonna 2017 Karjalan lennoston entinen komentaja, eversti Markus Päiviö oli haukkunut ja sättinyt omaa henkilökuntaansa törkeällä tavalla. Tämän jälkeen hän oli alkanut haukkua ja solvata myös harjoituksiin kutsumiaan vieraita.

Haukkuminen oli ollut Helsingin Sanomien tietojen mukaan ainakin haistattelua ja nimittelyä. Alkoholilla oli osuutta tapahtumiin. Epäasiallinen käytös oli ollut suullista.

Osa Päiviön käytöstä todistaneista oli ollut tyrmistyneitä. Paikallaolleet ottivat IS:n tietojen mukaan välittömästi yhteyttä Päiviön esimieheen tapahtumien takia. Jotkut paikallaolijoista olivat pitäneet Päiviön käytöstä vitsinä, toiset eivät.

Eversti Päiviötä ja Ilmavoimien komentajaa, kenraalimajuri Sampo Eskelistä ja vastaan nostettiin syytteitä tiistaina. Päiviötä syytetään palvelusrikoksesta, esimiesaseman väärinkäyttämisestä ja kunnianluokkauksesta. Eskelistä syytetään palvelusrikoksesta. Eskelisen syyte liittyy siihen, että hänen epäillään viivytelleen tutkinnan aloittamisessa Päiviön toiminnasta.

Sekä Päiviö että Eskelinen ovat kiistäneet syyllistymisensä rikoksiin.

Helsingin Sanomien mukaan tutkinnassa on kuultu 12 asianomistajaa ja kahdeksaa todistajaa.

Puolustusvoimien viestintäjohtaja, eversti Sami Nurmi ei halunnut kommentoida tapahtumia tutkinnan ollessa kesken.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja