Puolustusministeri Savola kohutuista Nato-puheista: "Pää tärkeä pitää kylmänä"

1:17
Uutiset minuutissa kertoi, mitkä Pekka Haaviston lausunnot käynnistivät keskustelun Ruotsin ja Suomen Nato-prosessin haasteista ja siitä, jatketaanko hakemuksen edistämistä jatkossakin rinta rinnan.

Suomen puolustusministeri Mikko Savola (kesk.) toistaa lukuisia kertoja kuullun viestin siitä, että Suomen ja Ruotsin tulisi edetä yhtäaikaisesti Natoon.

– Pää on nyt tärkeää pitää kylmänä. Olemme hakeneet Naton jäsenyyttä yhtäaikaisesti Ruotsin kanssa. On Suomen, Ruotsin ja Natonkin etu, että menemme maaliin yhdessä, hän kirjoitti Twitterissä

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) sanoi aiemmin Ylen aamun haastattelussa, että Suomi voi ehkä joutua harkitsemaan uudelleen sitä, halutaanko Nato-jäsenhakemusta edistää yhtäaikaisesti Ruotsin kanssa.

1:25
Onko poissuljettua, että Suomi menisi Natoon ilman Ruotsia? Näin ulkoministeri Haavisto vastasi tänään tiedotustilaisuudessa.

Haavistolta kysyttiin, onko Suomen järkevää edelleen edetä samaa tahtia Ruotsin kanssa Nato-hakemusten kanssa.

– Varmasti molempien maiden turvallisuutta ajatellen se on ehdottomasti ykkösvaihtoehto, mutta täytyy tietysti arvioida tilannetta. Onko tapahtunut jotain sellaista, joka pidemmällä aikavälillä estäisi Ruotsin hankkeen etenemistä. Nyt on vielä liian aikaista siihen ottaa kantaa, Haavisto vastasi Ylellä.

Uutistoimisto Reutersillä hän kuitenkin toteaa, ettei näe tarvetta keskustella siitä, että Suomi jatkaisi Nato-prosessin edistämistä ilman Ruotsia. Naton tahtotilana on hänen mukaansa yhä saada Ruotsi ja Suomi jäseniksi yhtäaikaisesti, koska se muun muassa helpottaisi turvallisuussuunnitelmia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja