Puolustusministeri puuttui simputukseen

Simputustapauksia on tullut esille keväällä aloitetun kampanjan ansiosta. Puolustusministeriön mukaan simputusta ei hyväksytä missään olosuhteissa.

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) on pyytänyt armeijan johdolta selvitystä simputuksen ehkäisemisestä.

Puolustusministeri haluaa tietoja simputuksen huomioinnista varusmiesten ja kantahenkilökunnan koulutuksessa sekä tapausten määrän ja vakavuuden kehittymisestä. Samalla selvitetään, onko simputusta koskeva ohjeistus ajan tasalla.

Simputustapauksia on tullut viime aikoina ilmi Varusmiesliiton keväällä aloittaman simputuksenvastaisen kampanjan ansiosta. Osa niistä on johtanut tutkintaan.

Puolustusministeriön antamassa tiedotteessa korostettiin, että simputustapauksiin pitää aina suhtautua vakavasti, eikä simputusta hyväksytä missään olosuhteissa. Simputuksen estäminen tulee siksi huomioida riittävästi muun muassa varusmieskoulutuksessa.

Simputusongelma on ollut kesän mittaan otsikoissa muutamaan otteeseen. Viimeksi tänään Ylen radiouutiset kertoi, että simputusta käsitellään varusmiesten koulutuksessa epäselvästi. Siksi varusmiehet eivät aina tiedä, milloin heitä simputetaan tai milloin he itse simputtavat.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat