Mainos

Puolustusministeri Niinistöltä tyrmäys palkitulle toimittajalle: “Lauri Nurmi kirjoittaa pötyä”

13:30

Lännen median toimittaja Lauri Nurmi ennusti perussuomalaisten hajoamisen ennen puoluekokousta ja on vastikään kirjoittanut kirjan viime kevään ja kesän tapahtumista.

Nurmen mukaan kokouksen jälkeiset tapahtumat noudattivat ennalta suunniteltua kaavaa. Puolustusministeri, siniseen tulevaisuuteen loikannut Jussi Niinistö kritisoi Nurmen väitteitä kovasanaisesti.

– Lauri Nurmi kirjoittaa pötyä. Hän on kirjoittanut mielenkiintoisen teoksen, jossa on paljon yksityiskohtia oikein ja paljon mielenkiintoisia sitaatteja haastatelluilta ihmisiltä, minä mukaan lukien, mutta kirjan perusteesit ovat väärin. Nurmi väittää, että ennen puoluekokousta olisi valmisteltu perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista, mikä ei pidä paikkaansa, Niinistö sanoo MTV:n Uutisextran haastattelussa.

– Korkeintaan on voinut olla joitakin yksittäisiä ihmisiä, jotka ovat keskustelleet ja heitelleet ilmaan ajatuksia, mutta mitään suunnitelmia ei ollut. Väitän, että olisin saanut niistä tietää, jos niitä olisi ollut.

"Varsinaisia todisteita ei ole"

Niinistön mukaan uuden ryhmän perustamisprosessi käynnistyi vasta kokousäänestysten jälkeen.

– Lauri Nurmi uskoo vahvasti itse keksimäänsä tarinaan. Ja nyt on vaara siitä, mitä historiantutkijana pidän ikävänä, että tämä myös vakiintuu totuudeksi historiankirjoituksessa. Mitään varsinaisia todisteita Lauri Nurmella ei ole. Hän sattui arvaamaan oikein ja tekee siitä nyt historiankirjoitusta. Se ei ole oikein, Niinistö vuodattaa.

Lauri Nurmi sai torstaina Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon.

Nurmi: Niinistön suhtautuminen ymmärrettävää

Lauri Nurmi kertoo arvostavansa Niinistön osallistumista kirjan tekoon. Nurmen mielestä Niinistön kriittisten lausuntojen taustalla on solidaarisuus pääministeriä kohtaan.

– Nykyisten sinisten ja kokoomuslaisten kannalta on harmillista, että he eivät voi pääministeri Sipilän eduskunnan pöytäkirjaan kirjauttaman lausunnon takia kertoa avoimesti julkisuudessa suunnitelmista, joita Halla-ahon voiton varalle hallituspuolueissa ja hallituspuolueiden välillä etukäteen laadittiin. Pääministeri, toisin kuin esimerkiksi Petteri Orpo, kiisti etukäteissuunnittelun ehdottomasti eduskunnan täysistunnossa. On loogista ja ymmärrettävää, että ministeri Niinistön on nyt julkisesti tuettava pääministeriä, Nurmi kommentoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.