Puolustusministeri Kaikkonen: Suomalainen turvallisuusmalli tuli keväällä tutuksi maailmalla

Puolustusministeri kertoo suurlähettiläille Venäjän hyökkässodan vaikutuksista Suomen turvallisuuteen 21:51
Katso video: Näin Antti Kaikkonen puhui tänään Suomen suurlähettiläille.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen puhui suurlähettiläille tänään suurlähettiläskokouksessa. Hän painotti kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan painoarvoa Suomen muuttuneessa turvallisuustilanteessa.

Kaikkonen sanoi, että kevään aikana on maailmallakin tullut tunnetuksi suomalainen kokonaisturvallisuuden malli.

– Sotilaallisen maanpuolustuksen lisäksi on suojattava sähköverkkoja, kybermaailmaa – kansakunnan elintärkeitä toimintoja. Eikä vähäisimpänä informaatioympäristöä. Kansalaisten sydämiä, kansalaisten mieliä.

– Tutkittua ja punnittua oikeaa tietoa tulee myös puolustaa, ja näistä nousevaa luottamusta viranomaisiin ja luottamusta toisiimme, Kaikkonen sanoi. 

Kaikkonen korosti, että näitä kaikkia iskunkestävän yhteiskunnan on kyettävä varjelemaan.

– Elämme murrosten aikaa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti Suomen turvallisuusympäristöä ja johti turvallisuusratkaisujemme muutokseen.

Suomi on tehostanut kansainvälistä harjoitustoimintaa Nato-päätöksen rinnalla. Harjoitusyhteistyötä on lisätty mm. Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian kanssa. Tämän hän sanoi varmasti näkyneen julkisuudessa ja mahdollisesti myös ihmisen arjessa. Kaikkosen mielestä kumppaneiltamme saamamme tuen määrä ja laatu kertoo siitä, että Suomen asiat on hoidettu hyvin maailmalla.

Lue myös:

    Uusimmat