Puolustus pitää tulkintaa Pekka Perän roolista "syyttäjän heittona"

Pekka Perälle syytteet 8 tiedottamisrikoksesta 1:52

Talvivaaran toimitusjohtajan Pekka Perän puolustus kiistää oikeudessa syyttäjän näkemykset Talvivaaran johdon ja entisen johdon tiedotusrikoksista. Puolustuksen mukaan syyttäjän käyttämä kaava ei anna todellista kuvaa siitä, kuinka yhtiön tulevaisuutta on ennustettu. 

– Syytteet ovat puhdasta lakimiesmatematiikkaa, eivätkä anna riittävää kuvaa todellisuudesta, Perää puolustava Petteri Sotamaa sanoi.

Syyttäjän mukaan virheellistä tietoa on annettu muun muassa nikkelin tuotantomääristä tuotantoennusteissa.

Eri syytekohtien mukaan vuosina 2011–2013 Talvivaaran tuotantoennusteet ovat olleet useaan kertaan pielessä, tuotantoennusteita on päivitetty alaspäin liian hitaasti tai toimitusjohtajan katsauksissa on annettu liian positiivinen kuva tuotantomahdollisuuksista.

Syyttäjän mukaan hallitus ei ole kyseenalaistanut Perän näkemyksiä tuotantomääristä. Sotamaa kuitenkin kyseenalaistaa syyttäjän tiedot Perän roolista hallituksen päätöksenteossa.

Puolustuksen mukaan yhtiön hallituksessa on ollut poikkeuksellisen kokeneita hallitusammattilaisia, jotka ovat kokoontuneet yli 50 kertaa vuosina 2011–2013.

– Syyttäjä on täällä heittänyt, että Pekka Perä olisi päättänyt kaikesta. Mikäs järki siinä olisi, että (hallituksella) on ylipäätään kokoonnuttu, Sotamaa kyseli oikeussalissa.

Perää syytetään oikeudessa yhteensä kahdeksasta tiedottamisrikoksesta.


Lue myös:

    Uusimmat