Puolustukseen lisää rahaa? Laaja kannatus paneelissa

Puolustusmäärärahojen nosto Kanervan työryhmän esittämällä tavalla sai puolueilta laajan kannatuksen, kun asiasta kysyttiin Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) vaalipaneelissa. RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund katsoi, että ilman lisärahoitusta vanheneva kalusto rapauttaa huomattavasti puolustuskykyä.  

Kriittisimmin määrärahojen nostoon suhtautui vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie. Hän totesi, että määrärahatoiveita on myös muun muassa terveydenhoidolla ja kouluilla.  

– Puolustusvoimat samalle riville kuin kaikki muutkin, Lapintie sanoi.  

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö piti Kanervan työryhmän esittämää lisärahoitusta vähimmäisvaatimuksena. Niinistön mukaan perussuomalaiset ei lähde hallitukseen, joka ei sitoudu edes tähän lisäykseen.  

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) johtama puolustuksen parlamentaarinen selvitysryhmä on esittänyt, että Puolustusvoimat saisi 50 miljoonaa euroa lisää vuonna 2016. Summa nousisi asteittain vuoteen 2020 mennessä 150 miljoonaan euroon indeksikorotusten lisäksi.  

Keskustaa edustanut kansanedustaja Seppo Kääriäinen vakuutti paneelissa, että myös keskusta on yksiselitteisesti Kanervan esityksen takana.   

Lue myös:

    Uusimmat