Mainos

Puoluetuki säilyy ennallaan

Puolueiden toimintaa tuetaan ensi vuonnakin entisellä summalla. Valtioneuvoston kanslia ja valtiovarainministeriö sopivat asiasta budjettineuvotteluissaan tänään. Tänä vuonna puoluetukeen on osoitettu 64,2 miljoonan markan määräraha.

Valtiovarainministeriö neuvotteli ensi vuoden menoista myös tasavallan presidentin kanslian ja oikeusministeriön edustajien kanssa. Oikeusministeriö joutuu vielä pohtimaan sisäisiä henkilöstöjärjestelyjään. Esimerkiksi kaavailtu valtakunnansyyttäjän viraston perustaminen jäi vielä auki.

Valtiovarainministeriön ja puolustusministeriönkin välinen budjettineuvottelu käytiin iltapäivällä. Valtiovarainministeriö on torjunut puolustusministeriön toivomukset kehykset ylittävistä lisämäärärahoista. Mm. kertausharjoituksia joudutaan ensi vuonna vähentämään. Puolustusministeriö esitti 1 markan korotusta päivärahaan ja ilmaismatkojen lisäämistä kolmella, mutta yhteisymmärrystä asiaan ei löytynyt.

Tämänhetkisen aikataulun mukaan valtiovarainministeriö jatkaa budjettineuvotteluja kauppa- ja teollisuusministeriön sekä työministeriön kanssa ensi maanantaina, ja sisäministeriön, ympäristöministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, opetusministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa neuvottelut käydään ensi viikon aikana.

Hallitus neuvottelee keskuudessaan 196 miljardin markan budjetista elokuun puolivälissä ja eduskunta saa talousarvion 3. syyskuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.