Puolisotilaallisen poliisin karkkipäivä: Karabinieerien käyttöön hurja määrä panssari-Alfoja perinteikkäässä värityksessä

Karabinieerien käyttöön hurja määrä panssari-Alfoja 1:40
Italian karabinieerit saivat käyttöönsä panssaroituja Alfa Romeo Giulia -poliisiautoja.

Autojätti Stellantis on toimittanut Italian karabinieereille 1 770 Alfa Romeo Giuliaa.

Alfa Romeot ovat olleet tuttu näky Italian karabinieereillä pitkään, jo peräti 70 vuotta. Ensimmäinen Alfa toimitettiin virkavallan käyttöön vuonna 1951. Kyseinen auto oli malliltaan 1900 M, josta myös sen lempinimi Matta oli peräisin.

Nyt puolisotilaallisen santarmilaitoksen käyttöön luovutetut Giuliat on maalattu perinteisiin sävyihin. Autojen pääväri on tummansininen, mutta katto on valkoinen ja kylkeä koristaa punainen vauhtiraita.

Konepellin alta löytyy 200 hevosvoimaa tuottava kaksilitrainen turbo. Automaattivaihteisten autojen huippunopeus on 230 kilometriä tunnissa ja 0–100 km/h naulataan aikaan 6,6 sekuntia. Näillä Alfoilla ei siis ihan vedetä vertoja esimerkiksi tälle Italian poliisin Lamborghinille tai tälle klassikko-Ferrarille mutta eivätköhän nuokin aja partiokäytössä asiansa.

Käsiaseiden luodeilta suojattujen kevyesti panssaroitujen autojen erikoisuutena on takapenkiltä löytyvä pidätyskammio. Virkavallan toiveiden mukaan varustelluista autoista löytyvät myös luotiliivit sekä muu perinteinen poliisivarustus radioineen ja asetelineineen.

Lue myös:

    Uusimmat