Puoliso katselee jatkuvasti kuvia vähäpukeisista naisista netissä – lukijaraati kertoo mielipiteensä: "Jos koet sen olevan sinulta pois, jätä se sika"

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
KATSO MYÖS: Miksi ihminen pettää rakastaan? Jo alkuvaiheessa parisuhteessa pitäisi keskustella asiasta ja luoda omat säännöt sille, mikä suhteessa on pettämistä.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Mieheni seuraa puhelimellaan erilaisia sivustoja, joissa katselee kuvia vähäpukeisista naisista. Muun muassa Alaston Suomi, Instagram, Kuvake, Facebook ja niin edelleen. Miksi näitä pitää seurata monta kertaa päivässä? Tuntuu, että tämä on pois parisuhteen seksistä," kysyy nimimerkki Öööö.

Näin raati vastasi

"Puhu miehesi kanssa avoimesti. Kysy, miksi pitää tehdä sitä, kun se on meidän seksistä pois? Ja voit kysyä, että mitä sinä voisit tehdä toisin. Kokeile asuja, ostelkaa leluja. Kokeilkaa kaikkia uusia juttuja makkarin puolella."
– Nainen, 21, avoliitossa

"Anna katsoa. Mitä se haittaa? Saa katsoa, muttei koskea. Kyllä miehelläkin on samat himot, mitä ennen seurustelua. Mitä sitä turhaan estelemään. Ihmiset miettii nykyään liikaa entä jos -asioita. Sitten jos jotain tapahtuu, niin siinäpähän tapahtuu."
– Nainen, 20, parisuhteessa

"Ei katsomisessa ole mitään pahaa, mutta keskustele miehen kanssa tästä, miksi hän kokee tarvetta katsoa niitä. Älä kuitenkaan tuomitse tai kiellä. Kerro miehelle, miltä sinusta tuntuu, mutta älä syyllistä. Pohdi myös itseksesi, miksi katselu häiritsee sinua."
– Nainen, 24, naimisissa

"Mielestäni terveessä ja toista arvostavassa suhteessa ei tietoisesti loukata toista. Ja  mielestäni juuri tuollaisten kuvien avoin kyylääminen monta kertaa päivässä ei ole toista kunnioittavaa. Oma kumppani tutkii mieluiten minun kehoani, ei muiden kuvia."
– Nainen, 44, tapailee

"Suosittelen asiallista keskustelua asiasta. Voi olla mahdollista, että kyseessä on pitkään jatkunut tapa."
– Mies, 30, avoliitossa

"Suurin kysymys on, että miksi siedät tälläistä? On hyvin eri asia katsoa jotain kuvaa joka esimerkiksi Instagramissa tulee vastaan, kun käyttää Alastonsuomea ja niin edelleen."
– Nainen, 30, sinkku

"Jos se häiritsee, ota asia puheeksi miehesi kanssa. Keskustelemalla asiat selviää. Itse en usko, että kuvien katselu olisi sinulta jotenkin pois. Itse katson pornoa niin sinkkuna kuin varattunakin, koettu on. Ja ei, se ei ole ollut mistään pois."
– Mies, 21, sinkku

"Kerro, että huomaat selaamisen ja kerro myös, miltä se sinusta tuntuu."
– Mies, 53, parisuhteessa

"En näe asiassa mitään väärää, ne on vaan kuvia/videoita. Toki jos mies masturboi näille monta kertaa päivässä ja on siten pois teidän seksielämästä, sanoisin, että miehellä on ongelmia tai jopa riippuvuus. Keskustelkaa." 
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Onko seuraaminen oikeasti pois seksistä vai saako vain mustasukkaisuus vallan? Jos kyseessä ei ole riippuvuuskäytös ja katseluun ei sisälly esimerkiksi viestejä katselemilleen naisille, niin aika vaaratonta. Jokainen katsoo sellaista sisältöä kuin haluaa."
– Nainen, 26, kihloissa

"Oletko varma että on pois seksistä? Jos vaikka miehesi kaipaa visuaalista stimulaatiota herätelläkseen halujaan. Kannattaa keskustella aiheesta."
– Nainen, 40, avoimessa parisuhteessa

"Siis kaikki miehet seuraa vähäpukeisia sivustoja. Enemmin kysyisin mieheltä, että millaisesta seksistä hän tykkää ja mitä hän fantasioi. Saatat yllättyä, että ne kaikki liittyvät lopulta sinuun."
– Mies, 46, parisuhteessa

"Katselen minäkin välillä hyvännäköisten miesten kuvia ja ilostutan päivääni netissä missä milloinkin "turhilla" viihdesivustoilla. Isompi kysymys on mielestäni kuitenkin se, onko puhelimen räpläys pakonomaista ja viekö se liian ison osan elämästä."
– Nainen, 31, parisuhteessa

Katso myös: Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? Juttu jatkuu videon alla.

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? 1:43
Siihen, pitäisikö erilaisten halujen vuoksi erota, ei ole olemassa helppoa vastausta. Ihmiset ovat sopeutuvaisia; toisaalta, jos rakkautta on riittävästi, ihminen yleensä haluaa etsiä ja löytää kultaisen keskitien. Haastateltavana pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä.

"Selkeästi miehen käytös ahdistaa sinua. Puhu miehesi kanssa. Jos hän kunnioittaa sinua, hän ymmärtää toiminnan loukkaavan ja lopettaa sen. Jos ei ymmärrä, eroa ja etsi itsellesi mies joka arvostaa sinua."
– Nainen, 30, avoliitossa

"Keskustele asiasta miehesi kanssa, koska hän on ainoa, joka voi vastata siihen, miksi hän katselee kuvia vähäpukeisista naisista. Jos miehesi haaveilee oikeasti saavuttamattomista vähäpukeisista naisista ja koet sen olevan sulta pois, jätä se sika."
– Nainen, 36, sinkku

"Miehesi toimii epäkunnioittavasti, kun suuntaa tuolla tavalla seksuaalienergiaa pois sinusta. Sinuna etsisin toisenlaisen miehen."
– Nainen, 32, parisuhteessa

"Jos tämä on oikeasti pois parisuhteen seksistä, kannattaa kysyä, mitä mies sivustoilta hakee. Ehkä voisitte katsella kuvia yhdessä ja hakea sitä kautta kipinää tiheämpään seksielämään?"
– Mies, 41, naimisissa

"Itse ainakin saan sieltä vain lisää lämpöä petiin, eli himoitsen puolisoani enemmän illalla, kun olen koko päivän kiusannut itseäni kuvilla. Meillä molemmilla on kuvat Alastomassa suomessa."
– Mies, 35, parisuhteessa

"Meillä on sama tilanne, miehen mielestä tilanne käännettynä toisinpäin olisi epänormaalia. Naiset eivät saa katsella miesten kuvia, kuulemma oksettaa häntä ja tulee mustasukkaiseksi. Silti hän katselee itse."
– Nainen, 33, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat