Puola ja Ruotsi raivostuivat FIFA:n Venäjä-päätöksestä – "Emme voi hyväksyä"

Puolan jalkapalloliitto ja Ruotsin jalkapalloliitto antavat FIFA:lle kovaa kritiikkiä siitä, että tämä antoi Venäjälle ainakin toistaiseksi luvan osallistua MM-kisojen ratkaiseviin jatkokarsintaotteluihin.

Puolan, Ruotsin ja Tshekin jalkapalloliitot ovat kieltäytyneet pelaamasta Venäjää vastaan jalkapallon MM-kisojen jatkokarsinnoissa Venäjän Ukrainaan tekemän sotilaallisen hyökkäyksen vuoksi. FIFA ilmoitti sunnuntaina, ettei Venäjää ainakaan vielä suljeta pois karsinnoista.

FIFA:n päätöksen mukaan Venäjän on pelattava maan jalkapalloliiton nimellä, eikä Venäjän lippua ja kansallishymniä saa käyttää. Venäjän on pelattava ottelunsa myös puolueettomalla kentällä ilman katsojia.

FIFA:n tuore päätös ei miellyttänyt Puolan, Tshekin ja Ruotsin jalkapalloliittoja lainkaan. Varsinkin Puola, jonka on määrä kohdata Venäjä ensimmäisenä, on kritisoinut rajusti FIFA:n päätöstä.

– Emme voi hyväksyä FIFA:n päätöstä. Emme ole kiinnostuneita pelaamaan tuota ottelua, kun Ukrainassa on sota. Olemme edelleen samaa mieltä: Puolan maajoukkue EI PELAA karsintaotteluita Venäjää vastaan. Ei ole väliä, millä nimellä Venäjän joukkue pelaa, Puolan jalkapalloliiton puheenjohtaja Cezary Kulesza jyrähtää Twitterissä.

Myös Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson kertoi Ruotsin pettyneensä vahvasti FIFA:n ratkaisuun.

– Odotimme, että FIFA olisi varmistanut, ettei Venäjä pelaa tulevissa MM-karsintaotteluissa. Ei ole salaisuus, ettemme ole tyytyväisiä. Meidän näkökulmastamme sotatilanne ei ole muuttunut lainkaan. Ei edes parantunut. Tämä tarkoittaa sitä, että emme ole muuttaneet asennoitumistamme, Nilsson kertoo Expressenille.

Puolan ja Venäjän ottelun voittajan on määrä kohdata voittaja Tshekin ja Ruotsin välisestä ottelusta. Kukaan kolmikosta ei kuitenkaan aio pelata Venäjää vastaan. Kolmikko elättelee yhä toiveita siitä, että FIFA hyllyttää Venäjän jatkokarsinnoista.

– Emme aio perääntyä päätöksestämme. Aiomme puhua ystäviemme Puolan ja Tshekin kanssa. Hyväksymme tietysti keskustelukutsun myös FIFA:lta, Nilsson sanoo.

Nilsson väläyttää, että mikäli FIFA ei pyörrä päätöstään, voi Venäjä saada vapaataipaleen MM-kisoihin.

– Jos FIFA pitää kantansa, eikä Ruotsi, Puola ja Tshekki pelaa otteluitaan, äärimmäinen seuraus voi olla se, että FIFA tasoittaa tien antaakseen Venäjälle ilmaisen paikan MM-kisoihin. Tällaisina aikoina se tuntuu tosin absurdilta ajatukselta, mutta se voi hyvin olla äärimmäinen seuraus tälle, Nilsson pelkää.

Lue myös:

    Uusimmat